Gaziantep Tüm Bel-Sen Şubesi 5. Olağan Kongresi Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimler sonunda, Gaziantep Tüm Bel-Sen'in yeni yönetime Ebubekir Hançerkıran, Ahmet Önder, Muammer Yıldırım, Mehmet Sarı, Süleyman Alagöz, Saim Yılmaz ve M.Ali Mercan seçildi

Kongreye Siyasi partilerin,sendikalar ile beraber çalışanların büyük katılımı oldu.Yapılan Kongreye Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, CHP Büyükşehir belediye başkan adayı Akif Ekici, Siyasi Partilerin başkan ve yöneticileri, KESK'e bağlı sendikaların Başkan ve yöneticileri ile birlikte çok sayıda sendikaya üye çalışan memurlar katıldı.

HANÇERKIRAN BİLGİ SUNDU

Tüm Bel-Sen şube başkanı Ebubekir Hançerkıran, AKP'nin 11 yıllık icraatında çalışanlarına yönelik icraatını değerlendirirdi. Hançerkıran "Cumhuriyetimizle özdeşleşen KİT'ler birer birer satılmış, sağlık özelleştirilerek, Eğitim paralı hale gelmiştir. Üniversiteler bilimsen amaçlardan uzaklaştırılmış, yargı siyasallaştırılmış, çalışma hayatını taşeronlaştırarak, çalışanları sendikasızlaştırarak, kendi arka bahçeleri olan sarı sendikalar yaratılmış, yolsuzluk ve yoksulluk toplumun yazgısı haline getirilmiştir. Devleti sadaka dağıtan, halkı ise toplayan duruma düşürmüştür" dedi.

HABER MERKEZİ