Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, tüketicilerin gelişmiş ülkelerde yaşayan tüketicilerle aynı haklara sahip olmaları, bilgilendirilmeleri, yasal haklarını kullanmaları için çalışmalar yapmakta, kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde tüketicileri bilgilendirmektedir.

Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyetlerinin görev, yetki ve sorumlulukları konusunda tüketicilerin bilgilendirilmesi adına gazetemizde haftada bir yayımlanacak “Tüketici Köşesi” ile yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla hazırlanmıştır.

Burada yer alan sorunlar ve çözüm yolları haricinde karşılaştığınız sorunlar için Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayabilir, www.tuketiciakademisi.gov.tr web sayfasını ziyaret edebilir, sosyal medya kanallarından @etuketici hesabını takip edebilir, 0 342 220 97 00 no’lu telefondan da bilgi alabilirsiniz.

Her gün farkında olmadan onlarca sözleşmenin tarafı oluruz. Marketten kredi kartı ile veya nakit alışveriş yapar, bankadan ya da kredi kartından ihtiyaçlarımız için kredi çekeriz, aracımıza yakıt alır, otoparka bırakırız, yıkatırken hizmet satın alırız.

Evimiz için mobilya satın alır, otobüse biner, eşyamızı taşıtır, taşıma sözleşmesi kurarız, ayakkabımızı tamir ettirir, elbisemizi kuru temizlemeye veririz, kuaföre gider eser sözleşmesi yaparız, profesyonel anlamda hizmet veren firmadan ev kiraladığımızda simsarlık sözleşmesi yaparız, çocuğumuzu okula yazdırır özel eğitim sözleşmesi yaparız. İşte farkında olmadan yaptığımız bu sözleşmelerden doğan ihtilaflarda miktara göre ya tüketici hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine gideriz.

Gaziantep’te İlçe Tüketici Hakem Heyetleri 4.570 TL’nin altındaki uyuşmazlıklara, İl Hakem Heyetine ise 4.570 TL ile 6.860 TL arasındaki uyuşmazlıklara bakmaya yetkilidir. Tüketici Hakem Heyetlerince verilen kararlar bağlayıcı olup ancak itiraz edilmesi halinde Tüketici Mahkemelerince bozulabilir.

YARINDAN İTİBAREN 200 SORUDA TÜKETİCİ HAKLARI KONUSUNDA BİLMENİZ GEREKEN HERŞEY KÖŞEDE YAYINLANACAK.