Karaciğer ve kalbin en iyi dostu, kanı temizleyen ve yorgunluk gideren enginar, Tuğcan Hotel’de start alan 9. Enginar Günleriyle sofraları süslüyor. Enginarın ziyafete dönüştürüldüğü 9. Enginar Günlerinde enginardan yapılan yemek, tatlı ve çorbalar yanında enginar kebabı da dikkat çekiyor.

Sağlık için önemli besin türlerinden birisi olan ve dünyada tıp otoriteleri tarafından da kabul gören karaciğer ve kalbin dostu enginar Tuğcan Otel’de son dokuz yıldır düzenlenen “Enginar Günleri” kapsamında sofraları süslüyor. Bir çok hastalığa şifa olan enginarla yapılan yemek çeşitleri yanında tatlı ve çorbalar kadar enginar kebabı da dikkat çekiyor. 9. Enginar Günleri nedeniyle Tuğcan Otel’de hazırlanan özel menü hakkında bilgi veren Genel Müdür Necmi Yılmaz “Bu yıl 9.kez düzenlediğimiz enginar günlerimizde enginar severleri ağırlıyoruz. Konuklarımıza sunulan menüde enginarla yapılmış yemek ve çorba çeşitleri yanında kazan yemekleri ve enginar kebabı da konuklarımızın büyük beğenisini kazanıyor. 16 Martta başlayan 9. Enginar Günleri 20 Martta son bulacak” dedi.

Tuğcan‘ın enginar menüsünde yok yok

Her yıl Tuğcan Otel tarafından düzenlenen geleneksel enginar günlerinde menüde bir birinden ilginç yemekler de bulunuyor. Bu yıl 9.kez düzenlenen Enginar Günleri menüsünde konuklara çorba olarak enginarlı gerdan çorbası, enginarlı roka salatası, enginarlı brokoli salatası, közlenmiş enginar kalbi salatası, portakallı enginar salatası yanında ana yemek olarak kori ve enginarlı tağlietelle, arpacık soğanlı enginar yahni, tereyağlı enginar kalbi kavurma, enginarlı ızgara köfte, enginarlı piliç dolma ve enginar kebabı ikram edilirken tatlı olarakta dondurmalı vişne soslu enginar tatlısı, acı bademli fırında enginar tatlısı, ve cevizli enginar tatlısı ikram ediliyor. İnsan sağlığı açısından en faydalı sebze türlerinin başında gelen enginarın faydaları saymakla bitmezken uzmanlar birçok faydası yanında beyin yorgunluğunu çabuk geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini ve kalbi rahatlattığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğunu kaydediyor. Tuğcan Otel’de düzenlenen 9. Enginar Günlerinin 20 Marta kadar devam edeceği de bildirildi. Bülten