Avrupa Türk Futbol Antrenörleri Derneği, Almanya’nın Köln kentinde kuruldu. Eski profesyonel futbol hakemi ve antrenör Abdulkadir Bakirdöven başkanlığında biraraya gelen Avrupa Türk Futbol Antrenörleri yapılan toplantı sonrası yönetim kurulunu oluşturarak TÜFAD Avrupa şubesini kurdular.
TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber’in onayıyla, Avrupa’da TÜFAD şubesini oluşturmak için çalışmalar yapan Abdulkadir Bakırdöven, Türk kökenli antrenörlerle biraraya gelerek, Köln kentinde yapılan basın toplantısı ile TÜFAD Avrupa şubesinin kurulduğunu belirtti.
Türk futbolu için, Türkiye ve Avrupa arasında köprü görevi yapacak
Başta Almanya olmak üzere, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de çok sayıda Türk kökenli antrenörün yer aldığını belirten TÜFAD Avrupa Şubesi Başkanı Abdulkadir Bakırdöven, Avrupa liglerinde mücadele eden takımlarda görev yapan antrenörlerin kurulan TÜFAD Avrupa çatısı altında biraraya gelerek, Türk futbolu ve Avrupa liglerinde oynayan Türk gençlerine yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Türkiye ve Avrupa arasında köprü görevi oluşturmayı hedeflediklerini belirten TÜFAD Avrupa Şubesi Başkanı Abdulkadir Bakırdöven, ‘TÜFAD Genel Başkanımız sayın İsmail Dilber’in de desteklediği Avrupa’daki oluşumumuzda, Avrupa genelinde bulunan lisanslı Türk kökenli antrenörleri derneğimiz çatısı altında biraraya getirecegiz. Avrupa liglerine baktığımızda, binlerce gencimiz yaşadıkları ülkelerin futbol kulüplerinde forma giymektedirler. Başarılı futbolcularımızın yanı sıra Türk kökenli antrenörlerimizin de sayısı her geçen gün artmaktadır. Şu an tespit ettiğimiz bine yakın Türk kökenli antrenörümüz var. Kulüplerde görev yapan veya yapmayan lisansli antrenörlerimizi derneğimiz çatısı altında toplayarak Türk futbolu adına çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Türkiye’de bulunan antrenörlerimizin de Avrupa’da kontakt kurabilecekleri bir derneği bu şekilde oluşmuş oldu’ şeklinde konuştu.
TÜFAD Avrupa Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Abdulkadir Bakırdöven (Başkan), Emre Uzun (2. Başkan), Özgür Cam (Başkan Yardımcısı), Cenk Tomaz (Başkan Yardımcısı, Eğitimden sorumlu), Eray Doğançay (Genel Sekreter), Metin Vural, Mehmet Ali Topal (Yönetim Kurulu üyesi), Volkan Arıkan (Basın Sorumlusu)
TÜFAD Avrupa İrtibat:
Adres: Scheiben Str. 21A 50737 Köln
Telefon: 0049- 221-966 717 97
Web: www.tufad.eu Email: [email protected]