Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği kuruluşunun 50. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Ülke genelinde başlattığı projeyle TÜFAD, 50. yılında 50 bin çocuğa forma giydirecek.

Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların bir ayağı da şehrimizde organize edilirken, Gaziantep şubesi 20 – 25 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği birçok etkinliğin hazırlıklarına başladı.

ŞENLİK YAPILACAK

20-25 Mart’ta futbol şenliği düzenleyeceklerini dile getiren Savcılıoğlu, “Bu yıl TÜFAD’ın 50. kuruluş yıldönümü. 50. yıla yakışır etkinlikler düzenleyeceğiz. 20-25 Mart tarihlerinde 2002-2003 doğumlu çocukların oluşturacağı futbol şenliği düzenleyeceğiz. Şu anda 12 takımımız var. Bu takımlardan 2’si burada eğitim gören Suriyeli çocuklar olacak” diye konuştu.

BALO DÜZENLENECEK

Gaziantep’te futbol adına herkesi bir araya getirecek bir organizasyon da yapmak istediklerine dikkat çeken Savcılıoğlu, “Gaziantep’te futbol paydaşlarını bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bunun için da TÜFAD Balosu düzenleyeceğiz. Teknik adamından futbolcusuna, hakeminden basınına, eski sporcusundan yöneticisine herkesi bir araya getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MALZEMELER GAZİANTEP’TEN

TÜFAD’ın kuruluş etkinliklerinin sadece Gaziantep’le kısıtlı kalmayacağını belirten Savcılıoğlu, şöyle devam etti: “Burada yaptığımız şenliğin bir benzerini Antalya’da 32 TÜFAD şubesinin katılımıyla yapacağız. Buradaki masrafları TÜFAD imece usulü kendisi karşılayacak. Gaziantep olarak biz de malzemeleri üstlendik. Yine Haziran’da Kıbrıs’ta futbol şenliğimiz olacak. 7-11 Nisan’da da TÜFAD üyeleri veteran futbol turnuvası yapılacak. Gaziantep olarak biz de katılacağız. Çanakkale savunmasının 100. yılı. Bununla ilgili de organizasyonumuz olacak. Temel amacımız bu yıl 50 bin çocuğa ulaşarak, onları spora kazandırmak.”

MUHARREM TÜRKOĞLU