MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplanarak Zirve Üniversitesi'nin bulunduğu arazi üzerinde değişiklikler yapmasını değerlendirerek, "Asım Güzelbey döneminde metrekaresi yaklaşık 6 liradan İpek Eğitim Kültür vakfına satılarak özel yapı alanı haline getirilen 204 bin metrekarelik arazi meclis kararıyla yeşil alan ilan edildi. Fatma Şahin, 'bizim en büyük görevimiz 2 Milyonun hakkını gözetmektir, hak ve adalet ölçüsünde bu memleketi yönetmekteyiz' demiştir. Sayın Fatma Şahin'e sormak istiyoruz; madem hak ve adaleti bu kadar gözetiyorsunuz, neden bu işe zamanında karşı çıkıp müdahale etmediniz? Sayın Şahin o zaman neredeydin? Bu kadar arazinin dönüşümünden haberi olmaması mümkün değildi. En azından muhalefet şerhini koymalıydı. Şimdi çıkıp konuşunca inandırıcı olmuyor" dedi.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Taşdoğan, TRT'nin yeri, Zirve Üniversitesi'nin bulunduğu arazi üzerinde değişiklikler yapılması, kongre süreci, Bahar TV'nin yeri ile ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNDEN HABERİMİZ OLMUYOR

MHP olarak Büyükşehir Meclisinde imar değişikliklerinin ayrıntılarını bilmediklerini söyleyen Taşdoğan, "Mecliste grubumuz yok. Bize sadece üst yazılar geliyor şu anda parselde şu değişecek diye bizim meclis üyesi arkadaşlarımız da bu değişiklikler üzerinden karar veriyor. Mesela en son yapılan olağanüstü toplantıya sadece ada parsel numarasıyla arkadaşlarımız davet edilmiştir ayrıntının ne olduğunu bilmedikleri için arkadaşlarımız toplantıya katılmamıştır" dedi.

"ZAMANINDA NİYE KARŞI ÇIKMADINIZ?"

Zirve Üniversitesi'nden alınan araziyle de ilgili konuşan MHP'li başkan Taşdoğan, yapılan değişikliğin intikam içgüdüsüyle yapıldığını söyledi. Taşdoğan, "Sizlerinde bildiği gibi hükümet yine algı operasyonlarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi mesai saati dışında olaağanüstü toplanarak bahsedilen Zirve Üniversitesi'nin bulunduğu arazi üzerinde değişiklikler yaptı. Bu toplantıya partimizin hiçbir üyesi katılmamıştır. Asım Güzelbey döneminde metre karesi yaklaşık 6 liradan İpek Eğitim Kültür vakfına satılarak özel yapı alanı haline getirilen 204 bin metrekarelik arazi sayın Fatma Şahin'in olağanüstü topladığı meclis kararıyla yeşil alan ilan edildi. Bu alanı yeşil alan ilan eden sayın Fatma Şahin, bizim en büyük görevimiz 2 Milyonun hakkını gözetmektir, hak ve adalet ölçüsünde bu memleketi yönetmekteyiz demiştir. Buradan sayın Fatma Şahin'e sormak istiyoruz Madem hak ve adaleti bu kadar gözetiyorsunuz, neden bu işe zamanında karşı çıkıp müdahale etmediniz? O hükümet de sizin hükümetinizdi, bu hükümet de sizin hükümetiniz ve sizde bu hükümetin belediye başkanısınız. O zaman Fatma Şahin milletvekiliydi. Bu kadar arazinin dönüşümünden haberi olmaması mümkün değildi. En azından muhalefet şerhini koymalıydı. Şimdi çıkıp konuşunca inandırıcı olmuyor. Kamuoyu söylenen gerekçelere inanmamıştır. Kendi içlerinde yapılara itiraz ediyorlar. Biz hepsini bir görüyoruz" diye konuştu.

BU GENÇLERİ KİMSEYE YETİRTMEYİZ

'Eğitimde zaten son sıralarda yer alan ilimiz bu tür intikam alma içgüdüleri sayesinde daha da gerileyecektir' diyen Taşdoğan, "Okullardaki ısınma proplemleriyle uğraşması gerekirken başka işlerle uğraşmaktadırlar. Biz MHP olarak bu konuda üzerimize düşeni yaptık gerekli soru önergelerini sunduk, 2 Milyonun hakkını gözettiğini iddia eden sayın Fatma Şahin, her nedense Gaziantep'te eğitimcilerin ve öğrencilerin hakkını bir türlü gözetmiyor. Sayın Fatma Şahin'e tekrar sesleniyorum, bu şehir ve bu şehrin insanlarını huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ellerinizi pırıl pırıl üniversiteli öğrencilerimizin üzerinden çekin. MHP olarak bu gençlerimizi kimseye yedirmeyiz. Dün verdiğimiz yeri tekrar yanlışlık oldu diye almak ne belediyecilik anlayışına ne de insanlık anlayışına sığar, silkinip kendinize dönünüz" dedi.

KENDİLERİNE SANAL BİR PARALEL YAPI OLUŞTURDULAR

Başbakan Davutoğlu'nun paralel yapıyı yanlış yerde aradığını öne süren Taşdoğan, "Kendilerine sanal bir paralel yapı oluşturdular, yapamadıkları, beceremedikleri herşeyi dün kolkola beraber gezdikleri insanların üzerine yıkıyorlar. Paralel yapı arıyorlarsa sayın Davutoğlu yanlış yerde arıyorsun, paralel yapı Diyarbakır yolunda, paralel yapı Ergani yolunda, paralel yapı orada vergi topluyor, paralel yapı orada insanları, askerleri kaçırıyor. Parelel yapı senin bugün kolkola girdiğin Abdullah Öcalan'dır, paralel yapı bugün senin kolkola girdiğin Selahattin Demirtaş'tır, sayın Davutoğlu'na burada yanlış yerde yanlış hedefte olduğunu söylüyorum, illa bir paralel yapı arayacaksa devlette bu paralel yapılanmayı Güneydoğuda bir takım güçler yapmaktadır, o güçlerle uğraşınız, o güçlerle pazarlığı, müzakereyi bırakınız mücadeleye geçiniz. Milliyetçi Hareket Partisi gelince müzakere bitecek mücadele başlayacak" diye konuştu.

BASKICI YÖNETİMİ GÖNDERECEĞİZ

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde Denetleme Kurullarına muhalefetten üye alınmamasıyla ilgili soruya cevap veren Taşdoğan, "Geçmişte muhalefete denetleme kurullarında yer veriliyordu Büyükşehir bu seferde yer verdi kendi içlerinde yer vermesinden dolayı bir tartışma başladı. Muhalefette bu ülkenin bir gerçeğidir, muhalefetin de bu ülkenin geleceği için söyleyeceği sözler vardır, muhalefeti de dikkate almak gerekiyor. Muhalefeti yok sayan bir siyasi anlayış Baasçı, baskıcı bir siyasi anlayıştır. Mücadelemizle 7 Haziran 2015'de bu baskıcı yönetimi göndereceğiz" dedi.

TRT'NİN YERİNDE HAKSIZLIK YAPILDI

Meclis toplantılarında en çok imar değişiklik planlarının konuşulduğuna da değinden Taşdoğan bu şehrin başka sorunu mu kalmadı diyerek şunları söyledi: "2 milyonluk bir şehrin başka derdi kalmamış gibi imar değişiklikleri konuşuluyor. Belediye meclislerimiz imar değişikliklerine kilitlenmiş durumda. TRT'nin yeriyle ilgili birinci bir haksızlık yapıldı, TRT katma değer bütçeli yerler olmasına rağmen Sağlık Bakanlığına devri yapılıp Sağlık Bakanlığının orada Şehir Hastanesi yapmasına karar verildi. 1800 yataklı şehir hastanesi yapılmak için temel atma töreni yapıldı dönemin başbakanı bakanlar kurulu milyarlarca eski parayla lira, milyonlarca lira harcanarak görkemli bir tören yapıldı, dünyalar kadar para israf edildi, sadece temel atma töreni için. Temel atıldı sonra hastanenin yer değişikliği gündeme geldi, yer değişikliği kararıyla ilgili biz 6-7 Ekim olaylarına kilitlenmişken Şahinbey Belediyesi'nden hızlıca bir değişiklik geçerek Karataş Bölgesi'nde bir yer tespit edilmesine rağmen, Gaziantep'in ve Gazianteplilerin zihniyle alay ederek hafızamızla alay eder gibi hafta sonu Sağlık Bakan Yardımcısı buradaydı hep birlikte hastaneye yer beğenme gezisi yapıldı. Kardeşim zaten siz belediyeden bu yasayı geçirmiştiniz, neyin yer beğenmesini yapıp neyin değerlendirmesini yapıyorsunuz, kimin gazını alıyorsunuz, kimi kandırıyorsunuz. O da yetmedi TRT'nin yeri ne olacak diye sizlerede sormuştum, ikisi ayrı bakanlık herbirisi ayrı bakanlık ne olacak diye sorduk şimdi duyduğumuza göre bu alan sizin de duyduğunuz gibi kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmiştir. Bu sefer hangi bakanlığa ya da kime devredildi, kimin malı kime kaça verildi? Bu tür hukuksuz işlerden derhal vazgeçilmeli, özellikle şehrin silüetini, görüntüsünü değiştirecek işlerde sayın belediye başkanımızdan daha dikkatli olmasını bir şehir yaşayanı olarak istiyoruz."

BAHAR TÜRK TV'NİN YIKIM KARARI

Baharoğlu'na ait binanın yıkılmasını gündeme taşıyan Taşdoğan, "Şehrimizde belediyelerimizin skandalları bitmek bilmiyor. Konumuz Şahinbey Belediyesi ile ilgilidir sizlerinde günlerdir gündeminde olan Dumlupınar Mahallesi'nde üzerinde 4 katlı bina bulunan 935 metre kare konfeksiyon atölyesine ait arazi için 2010 yılında Şahinbey Belediyesine parselasyon başvurusunda bulunulmuş bunun üzerine yapılan parselasyonda belediye yasa gereği arazinin yüzde 60'ını kendisine almış ve daha sonra Baharoğlu'na 210 bin TL karşılığında satmıştır. Aralık ayında Şahinbey Belediyesi tarafından şahsa binanın en üst katının kaçak yapı olduğu ve encümen kararıyla 20 Ocak'ta yıkılacağı bildirilmiştir. Yani belediye kendi sattığı yer için yıkım kararı çıkarmıştır, tabi olaya baktığınızda kaçak yapı olduğu için yıkım kararı çıkmış diyoruz ama aslında öyle değil. Bahar Türk ve TV27 kanallarının sahibi olan sayın Mehmet Baharoğlu'nun televizyonlarında yayınlanan hükümet aleyhine çıkan muhalif haberlerin bu yıkım kararına sebep olduğu anlaşılır. Sayın Tahmazoğlu bu davranışı ve tavrıyla Gaziantep medyası üzerinde baskı kurmaya çalışıyor, kendisi aleyhine haber görüntü alıp yayınlayanları fişlemeye çalışmaktadır. Belediye başkanlarımızın kendine gelmesi gerekmektedir, şeffaf olmaları gerekmektedir, yerel medyada lehlerine çıkan haberlere alkış tutup aleyhlerine çıkan haberlere sitem etmemelidirler. Aksine aleyhine yazılan haberleri dikkate alıp düzeltme konusunda adım atmaları gerekmektedir ama ne yazıkki öyle duyarlı belediye başkanlarına sahip değiliz.

ŞAHİNBEY KONGRESİ'NE SAFFET SANCAKLI DA GELİYOR

8 ilçe kongresizi tamamladıklarını, bu hafta sonu da Şahinbey ilçe kongresini yapacaklarını belirten Taşdoğan, "Şahinbey İlçemiz kongresi pazar günü Şahinbey İlçesi Nikah Salonu'nda saat 10'da başlayaktır. Kongremize milli futbolcumuz Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi sayın Saffet Sancaklı da katılacak. Kongremize şuan itibariyle mevcut ilçe başkanımız Cahit Çıkmaz tek aday olarak gitmektedir. Adaylık sürecimiz hala devam ediyor, biz demokratik bir partiyiz bizim genel merkezimiz başka bir aday çıktığında tek adaya düşün demiyor adaletli davranın onları da destekleyin diyor. 15 Şubat 2015'de il kongremizi gerçekleştireceğiz ve böylelikle kongre sürecini tamamlayacağız, kongre sürecinin hemen arkasından Haziranda gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN