TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Medya Kongresine ev sahipliği yapan tarihi Şirehan Otelden övgüyle bahsetti.TRT 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Medya Kongresi 35 farklı ülkeden çok sayıda yabancı konuğun katılımı ile Şirehan Otelde gerçekleştirildi.

GÜZEL BİR ETKİNLİK

Gün boyu süren ve oldukça verimli geçen kongrenin kapanış konuşmaları ise Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından yapıldı. Kongre öncesi ve sonrası birçok köşesinden canlı yayınların yapıldığı Şirehan Oteli gezerek otelin sahibi Tahir Tekin Öztan'dan bilgiler alan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yörenin hayat tarzına uygun olarak asırlar önce yapılmış böylesi bir tarihi mekânda etkinlik düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

ÖNEMLİ BİR MİMARİ

İpekyolu üzerinde kurulu bulunan dünyanın en büyük Kervansaray Oteli unvanına sahip Şirehan Otel hakkında değerlendirmede bulunan TRT Genel Müdürü Şahin, böylesi önemli bir mimarinin restore edilerek hizmet vermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

ÇOK ŞEY BAŞARDIK

Şahin, “Biz millet olarak birçok şeyi başardık. Yapamadığımız tek şey, özellikle Osmanlı ve Selçuklu eserlerinin günümüze taşınmasını tam olarak sağlayamamak. Dış görüntü olarak çok da hoş olmayan binalar yapıyoruz. Bazıları dikdörtgen, bazıları kare, bazıları da küp şeklinde binalar ama çok katlı binalar. Bunlar maalesef bizi biraz özümüzden uzaklaştırıyor. Onun içindir ki böyle bir mekânı hem gördüğüm için mutlu oldum ve hem de buranın sahibini tebrik ettim. Gerçekten çok şık, şu ahşap yapıyı gördüğümde dışarda ki mekânları gördüğümüzde buranın iklimine işte en uygun olan mekân diye söylüyorsunuz. Odalar yüksek, ferah ve rahat. Onun için başta bunu fikir edinen sonrada sahiplenerek bu hale getiren Tahir Tekin Öztan başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum." dedi. BÜLTEN