TRİKONFEX 3. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı AKORT Fuarcılık tarafından, Gaziantep Sanayi Odası işbirliği, Trikotajcılar Odası ve KOSGEB desteği ile 07-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Çeşitli etkinliklerle de desteklenecek fuar, Türk triko sektörünün ilk kez tek başına kendini gösterdiği ve gücünü ortaya koyduğu tek fuar olma özelliğini taşıyor.

AKORT Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, Markalaşma sürecinde hızla ilerleyen ve ihracatın lokomotifi tekstilin alt kolu olan trikotaj sektörünün ilk ve tek fuarı olan TRİKONFEX Fuarı'nın hem satış hem de tanıtım açısından katılımcılarına ve ziyaretçilerine çok önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

CAZİP FIRSATLAR SUNACAK

Akkaya, "Bu fuarda, Türk Triko üretici ve ihracatçılarının pazar payını artırması, kaliteli Türk malı ve marka imajının ön plana çıkarılması hedefleniyor. Gaziantep trikoda son dönemde gerçekleşen yatırımlar sayesinde ikinci büyük üretim merkezi haline gelmiştir. Son yıllarda Fransa, Rusya, ABD dahil olmak üzere bütün dünyaya ihracat yapan Gaziantep triko örgü firmaları artık kendi markalarını oluşturarak kalite ve moda yaratma sürecine girmiştir İlerleyen yıllarda sektörün en kapsamlı ve etkili buluşması noktalarından birisi haline geline gelmesi beklenen TRİKONFEX, özellikle Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan gibi büyük pazarlarda Türk Malının tanıtımı için yeni pazar arayışları içinde bulunan üreticilere cazip fırsatlar sunacaktır" HABER MERKEZİ