Yaklaşık 11 senedir yolcu treninin uğramadığı Gaziantep Tren Garı’na getirilen onlarca yolcu treni merak konusu oldu. Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, yolcu trenlerinin sınırdaki mevcut çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan mültecilerin başka bölgelere transferinde kullanılabileceğini ileri sürerek, endişeli olduklarını söyledi.

11 yıldır yolcu treninin çalışmadığı Gaziantep Tren Garı’na getirilen boş yolcu trenleri değişik yorumlar yapılmasına neden oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, Gaziantep Tren Garı’nda bekletilen yolcu trenlerinin sınırdaki mevcut çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan mültecilerin başka bölgelere transferinde kullanılabileceğini ileri sürdü. Fidan, “Şu anda yaklaşık 11 yıldır yolcu treninin çalışmadığı Gaziantep tren garında ciddi manada bir yolcu treni yoğunluğu olduğunu görüyoruz. Bunun amacı Gaziantep’ten başka illere, ülkelere başka istikametlere yolcu taşımak için değil. Aldığımız bilgiler bu yolcu trenlerinin sınırımızdaki mevcut çatışmalardan dolayı ülkemize sığınan insanların başka bölgelere transferi ile ilgili olarak getirildiği söyleniyor ama bu transferin nasıl olacağı, yolcuların nereye taşınacağı noktasında çok ciddi bir bilgiye sahip değiliz” diye konuştu.

"MAKİNİSTLERİN CAN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ"

Yolcu trenlerini kullanacak makinistlerin can güvenlikleri konusunda endişe duyduklarını kaydeden Fidan, “Bizim açımızdan bu olayı değerlendirdiğimizde bu trenleri kullanacak olan makinistlerin can güvenliği noktasında endişelerimiz var. Güvenli olmayan Suriye sınırı içerisinde bu trenlerin gidip geldiğini düşündüğümüzde bu arkadaşlarımızın can güvenliği noktasında ciddi sıkıntılar olacağını düşünüyoruz. Gidecek olan arkadaşların bu işi çok isteyerek yapacaklarını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. İHA