Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tramvaylara internet koydururken, okullarda olmayışı şaşkınlık yaratıyor. Türk Telekom'un ödenek yok diyerek Karataş'taki bazı okullara telefon hattı çekmemesi veli ve okul yöneticilerinin tepkisine neden oldu. Karataş'taki Gülşen Batar Anadolu Lisesi ve Kızılhisar Ortaokulu, telefonsuz ve internetsiz kalırken, iki okulun yetkilileri, telefon hattı için Türk Telekom'a 6 ay önce müracaat ettiklerini ancak hala bir sonuç alamadıklarını söyledi.

AKILLI TAHTA VE TABLETLER ASKIDA BEKLİYOR

Okul yöneticileri okullarında akıllı tahtalar da kullanılmadığını ve okulda internet olmadığı için yazışmalarda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtirken, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar önem verdiği Fatih Projesi, akıllı tahtalar ve tabletlerle eğitim gibi interaktif durumlar 6 aydır telefon hattı çekilmediği için askıda beklemeye devam ediyor. Başbakanımızın Fatih Projesine bu kadar önem verdiği bir zamanda Türk Telekom’un “Ödenek yok” açıklaması ile okullarımıza telefon hattı çekmemesi kabul edilebilir bir şey değil" dediler.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

İnternet olmadan, resmi anlamda hiçbir yazışma işinin yürümediğini belirten yöneticiler, "Çünkü kurum-net uygulamasıyla bütün yazışmalar internet üzerinden geliyor. Özel internet almak ve bu sisteme yüklü bir para ödemek zorunda kalmak okulları maalesef zorluyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz ve bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Her ay bir telefon operatörüne 100 lira ödüyoruz" diye konuştular. Haber Merkezi