Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay ve belediye otobüslerine zam yapacağı öğrenildi. Fatma Şahin'in onayına sunulduğu belirtilen yeni ücret tarifesine göre tramvay ve belediye otobüslerinde öğrenci 75 Kuruş, tam ise 1.5 TL olacak. Şahin'in tarifeyi imzalamasıyla zamlı fiyatlar 1 Kasım'dan itibaren uygulamaya konulacak.

OTOBÜSLERDE TARİFE ÜÇE ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada ücret eşitsizliğinin önüne geçmek için yeni fiyat düzenlemesine gidiyor. Tramvay ve belediye otobüslerine zam yapılması planlanan uygulamada, özel halk otobüslerinde ise daha önce iki olan tarife çeşidi üçe çıkıyor. Fatma Şahin'in onayına sunulan yeni ücret tarifesine göre, tramvaylar ve belediye otobüsleri öğrenciler için 75, tam ise 1.50 kuruş olurken, özel otobüsleri ise öğrenciler için 1.25, 60 yaş üstü için 1.50, tam ise 2 TL'de kalacak.

OTOBÜSLER YILLARDIR TALEP EDİYORDU

Özel halk otobüslerinin indirimli 1.50, tam 2 TL'den yolcu taşıdığı Gaziantep'te belediye otobüsleri ve tramvaylar ise indirimli 50, tam 1 TL'den yolcu taşıyor. Özel Halk Otobüsleri ve dolmuştan otobüse dönüşen otobüslerin, yıllardır fiyatların eşitlenmesi talebiyle belediyeye yaptıkları başvurular sonuç verdi. Otobüs sahipleri, tramvay ve belediye otobüsleriyle aralarında fiyat yönünden uçurum olduğunu belirterek, defalarca büyükşehire dilekçe vermişti.

1 KASIM İTİBARİYLE BAŞLAYACAK

Büyükşehirin yeni bir ücret tarifesi belirleyerek onay için Fatma Şahin'e sunduğu öğrenildi. Fatma Şahin, onayına sunulan tarifeyi imzalarsa 1 Kasım'dan itibaren zamlı fiyatlar uygulanmaya başlanacak. Meral KINACILAR