Minibüscüler Odası Başkanı Sofuk Çolak, tramvay ve belediye otobüslerinin 1 lira ve 50 kuruşa yolcu taşımacılığı yaparak esnafı mağdur ettiğini söyledi. Sofu Çolak, tramvay ve belediye otobüslerinin de otobüs fiyatları düzeyine getirilmesi gerektiğini belirterek, "Tramvaylara zam istiyoruz" dedi.

ESNAF BORÇLU

Dolmuşların otobüse dönüşmesi esnasında belediyeye ödedikleri para ile birlikte her esnafın bankaya 350 milyar borcunun olduğunu söyleyen Sofu Çolak, "Bu esnaf bu borcun altından nasıl kalkacak? Esnaf kara kara düşünüyor. Dolar, Euro yükseliyor. Lastik, parça fiyatları arttı. Fiyatlar iyi değil. Mazota sık sık zam geliyor. Aldığımız zam 2 zam gelmesinde yok oluyor" diye konuştu.

SARI-MAVİ OTOBÜSLERİN FİYATINA ÇIKMALI

Toplu taşıma fiyatlarının hepsinin eşit fiyatta olması gerektiğini, ancak tramvay ve belediye otobüslerinin ucuz fiyata yolcu taşıdığını söyleyen Sofu Çolak, "Otobüslerin fiyatı 1.5 öğrenci, tam 2 TL. Tramvay ve belediye otobüsleri de mavi ve sarı otobüslerin fiyatına çıkmalı. Aksi halde ortada bir mağduriyet var. Tramvaylar zamlanmalı. Belediyeden tramvay ve belediye otobüslerine zam istiyoruz. Tramvaylar ve belediye otobüsleri de sarı ve mavi otobüslerle aynı fiyat olmalı" diye konuştu

. Meral KINACILAR