Faaliyete geçtiğinden beri gazetemizin ve Ökkeş Özekşi’nin sürekli olarak Tramvayların kırmızı ışıklarda durması yönündeki uyarıları sonuç vermeye başladı. Çünkü yeni dönemde Tramvayların ışıklardaki geçiş üstünlüğü sona eriyor. Artık tramvaylar, yeşil ışıkta geçen araçlar varken bekliyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, sistemde başarılı olunduğunu belirtti. Çanlıoğlu, "Şu anda ne yolun ortasında, ne rayın üzerinde araç kalıyor. Artık ne raylı sistemindeki tramvayın kornasına gerek kalıyor ne de insanların kornasına basıp uyarmasına gerek kalıyor" dedi.

ARAÇLAR YEŞİL DE GEÇECEK

Settar Çanlıoğlu, yeni uygulama ile ilgili Gazetemize bilgi verdi. Eskiden tramvayların geciş üstünlüğü ile geçtiğini belirten Çanlıoğlu, "Diyelimki herhagi bir noktadan, 4 kavşaklı bir yerden yeşil ışıkta geçen bir araba varsa, raylı sistem geldiğinde onlarda otomatikmen kırmızıya geçiyordu. Yani önce tramvaylar geçiyordu, ondan sonra araçlar kaldığı noktadan başlayarak geçiyorlardı. Ama biz onun mantığını değiştirdik" dedi.

KORNA OLAYI BİTTİ

Deneme aşamasında olan yeni uygulamada ise tramvayların yeşilde geçen araçların geçişini beklediğini ifade eden Çanlıoğlu, "Herhangi bir kavşakta yeşil ışık yandı arabalar geçiyor, o yeşil ışık tamamlanana kadar, tekrar kırmızıya geçene kadar, raylı sistemimiz bekliyor. Ramazanın 15'inden itibaren bu sistemi geçildi başarılı da olundu. Şu anda yolun ortasında, rayın üzerinde araç falan kalmıyor. Artık ne raylı sistemindeki tramvayın kornasına gerek kalıyor ne de insanların kornasına basıp uyarmasına gerek kalıyor. Şu an sistem gayet iyi çalışıyor" diye konuştu. Meral KINACILAR