Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor. Tramvayları dizili olarak çalıştırılabilmek için mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmalarına başladı.

DURAKLAR UZUYOR

İlk etap GAÜN–Akkent hattında (Karataş) istasyonların uzatımı Şubat-Nisan 2016 tarihleri arasında yapılmıştı. Okulların tatil olması, sınavların tamamlanması ve Ramazan ayının bitimine müteakip 8 temmuz 2016 tarihinde GAR–Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında bulunan istasyonlarda ikinci araca uygun olarak durak uzatma inşaatına başlanacak.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ HİZMET VERECEK

Tramvayların ve yolcuların iş ile can güvenliği, açısından 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet verilmeyeceğini hatırlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışma yapılacak tramvay güzergâhında belediye otobüslerinin hizmet vereceğini belirttiler. Yetkililer, 10 Ağustos 2016 tarihinden sonra Kadı Değirmeni İstasyonuna kadar olan alanda durak inşaatının tamamlanarak Mavikent–Rasafyolu arasında tramvayların çalışmaya başlayacağını belirttiler. Yetkililer, kademeli olarak şehir merkezine doğru durak uzatma inşaatının devam edeceğini ve okulların açılmasına yakın ise Gazi Muhtarpaşa istasyonu dahil tüm tramvay duraklarının tamamlanacağını ifade ettiler. HABER MERKEZİ