Eşi ve 1 yaşındaki çocuğuyla dilenirken zabıtalarca yakalanıp üzerinde bulunan 150 liraya el konulan 23 yaşındaki Levent H., 10 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Bu kez vazgeçirmek için polisler kendi aralarında 300 lira topladı ve intihar etmekten vazgeçirildi.

Olay, İncilipınar Mahallesi 16'ncı Sokakta meydana geldi. İddiaya göre kent merkezinde eşi Leyla ve 1 yaşındaki çocuğuyla yoldan geçen otomobil sürücülerinden para dilenen Levent H., zabıta ekiplerince yakalandı. Karakola götürülen H., kendisi ve eşinin üzerinden çıkan 150 lira paraya el konulduktan sonra 'Kabahatler Kanunu' kapsamında idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

EŞİNİ VE OĞLUNU BIRAKTI

Duruma öfkelenen H., eşi ve oğlunu bırakıp, zabıta karakolunun yakınındaki 10 katlı binanın çatısına çıktı. İntihar edeceğini söyleyerek bağıran H.'yi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri atlama ihtimaline karşı önlem alırken, çevre güvenliği alan polisler de binanın çatısına çıkarak konuşmaya başladığı H.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamayan polis, zabıtanın aldığı parayı kendisine vereceklerini söyleyince H. 300 lira istedi. Bu talebin ardından olay yerindeki polislerin aralarında topladığı 300 lirayı H.,'ye verdi. Parayı alınca ikna olan H., 1 saatlik çabanın ardından aşağıya indi. Polis, ikna ettiği H., ile yaşananları endişeli gözlerle izleyen eşi ve çocuğunu, ifadelerine başvurmak üzere Polis Merkezi'ne götürdü. DHA