MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, trafik sorununda teknik birtakım işlerin yapılmamasının da etkili olduğu kanaatinde olduğunu söyledi. Dinamik kavşak uygulamasında geç bile kalındığını belirten Muhittin Taşdoğan, "Gaziantep'te de yeşil dalga sistemi uygulanmalı. Belli sabit hızla gidince hiçbir yerde kırmızıya bir daha yakalanmıyorsunuz. Şanlıurfa'da bile var. Bu sistem trafik akışını sağlıyor" dedi.

KİMİN ARSASININ ETRAFINDAN DÖNÜYORUZ?

Bazı yanlış yol uygulamalarına dikkat çeken Taşdoğan şunları söyledi:"Adnan İnanıcı caddesinin bir bağlantısı yok. Bir tarafı Abdulkadir Aksu Bulvarına bağlanıyor, bir tarafı Şehitkamil Parkı'na bağlanıyor. Adliyeye yeni açılan çevre yolundan giderseniz orada çok tehlikeli bir kavşak görürsünüz. Orası sıfır açıldı, etrafta hiç bina yokken açıldı, keskin bir viraj vermişler oraya. Acaba o keskin virajı dönerken biz kimin arsasının etrafından dönüyoruz. İnsanın içine kurt düşüyor.."

YOL KAYIYOR

Dedeman Kavşağının akıllara ziyan olduğunu söyleyen Taşdoğan, "Ayrıca Özdemirbey Caddesi açıldı. Devasa bir cadde. Devlet Hastanesinin orada cadde bir anda daralıyor. Yaşam Hastanesi'nin orada trafik düzensiz. Çin'e gitmiştim, Çin'deki trafik oradan düzenli. Oska'nın orada yol kayıyor. Yaklaşık 20-30 metre gidiyorsunuz, sol tarafa doğru yol kayıyor. Konya'da tramvaya bindiğimizde kırmızı ışıkta duruyor. Gaziantep'te ise devlet demir yollarının treni geliyormuş gibi. Tren gelirse yol kapatılır. Aynı mantıkla yapılmış. Size yeşil yanıyor, anında kırmızıya dönüyorsunuz, kaza yapmamanız mümkün değil. Tramvaydaki ışık düzenlenmesinden derhal vazgeçilmeli" diye konuştu.

DİNAMİKTE GEÇ BİLE KALINDI

Dinamik kavşak uygulamasının geç kalınmış bir uygulama olduğunu, trafiğin rahatlamasına yüzde 30 gibi bir katkısı olacağını düşündüğünü belirten Taşdoğan, "Bununla da kalınmamalı, teknik çalışmalar, paralel yollar, yol genişlemeleri yapılmalı" dedi.

FATMA ŞAHİN DAHA 1. BASAMAKTA

Trafik sorununun çözümü için kentimizde daha yapılması gereken çok işler olduğunu ifade eden Taşdoğan, "Paralel yollar, yol genişletmeleri, alt geçitler üst geçitler, yeni kavşak düzenlemeleri hayata geçirilmeli. Fatma Şahin daha domino taşının birini koydu. 100 basamaktan daha birinci basamakta" dedi. Meral KINACILAR