Trafikte yeni dönem başlıyor. Hız koridoru ihlal tespit sistemi ve kırmızı ışık ihlali yapanlar anında görüntülecek. 15 Mart'ta tamamen faaliyete geçecek olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES), trafiğin yoğun olduğu bölgelerde etkin olacak.

TEDES ile, Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, kameralar ve sensorlar vasıtasıyla kırmızı ışık ihlal tespitini yaparak, aracın tescil plakasına cezai işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Hız Koridoru İhlal Tespit Sistemi ise kameralar ve sensorlar vasıtasıyla araçların TEDES sistemine giriş koridoru başlangıcı ile çıkış koridoru sonundaki konum- hız- zaman bilgilerini referans alarak iki nokta arasında ortalama hızı tespit ederek ve bulunan ortalama hızın hız sınırını geçmesi halinde aracın tescil plakasına cezai işlemlerin yapılmasını sağlayacak.

DENEME AŞAMASINDA

Büyükşehir Belediyesinin imkânları dâhilinde kurulumu yapılan ve deneme aşamasında olan TEDES projesi 15 Mart'tan itibaren faaliyete geçecek.

TEDES'İN HIZ KORİDORU İHLAL TESPİT SİSTEMİ YERLERİ

-İpek Yolu üzeri Çimento Kavşağı ile Acarsan arası, İpekyolu üzeri Turgut Özal Köprülü Kavşağı,

-Basra yolu Kavşağı ile Adliye arası, Abdulkadir Aksu Bulvarı üzeri Ata Kreş ile MNS kavşağı arası,

-Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı üzeri Et Balık Kavşağı ile Köylü Garajı Kavşağı arası, Üniversite Bulvarı üzerindeki Doktorlar ışıklı Kavşağı ile Çevik Kuvvet Ezo Gelin kavşağı arası.

KIRMIZI IŞIK İHLAL TESPİT SİSTEMİ YERLERİ

-Başkarakol Kavşağı, Sultana Tıp Merkezi Kavşağı, Grant Otel Kavşağı, Binevler Kavşağı, Yüksek Bina kavşağı, Duisburg Kavşağı, Çetinkaya Kavşağı, Otogar Kavşağı,İller Bankası Kavşağı, Tugay Basra yolu Otogar Kavşağı. HABER MERKEZİ