Gaziantep'te tramvay güzergahında sola dönüşlerin yasaklanması kararı Cumartesi günü sabah 07'den itibaren uygulanmaya başladı. Hafta sonu olması ve okulların kapalı olmasından dolayı uygulamanın faydalı mı, faydasız mı olacağı anlaşılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in trafiği rahatlatmak için uygulamaya koyduğu 4 kavşakta sola dönüş ve U dönüşü yasağının başarılı olup olmayacağı bu hafta okulların başlamasıyla birlikte net şekilde anlaşılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), aldığı karar doğrultusunda Raylı sistem güzergahındaki Emniyet, Valilik önü, Maliye (Stadyum) ve Müze önü kavşaklarında sola dönüş ve U dönüşü yasaklandı.

UYGULAMA NEREDE BAŞLIYOR

UKOME Kararıyla; Emniyet Kavşağında Valilik Önü Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Valilik Önü Kavşağında Emniyet Kavşağı gelişi U dönüş yasağı uygulaması, Maliye Kavşağında (Stadyum Kavşağı) bütün yönlerde U dönüş yasağı uygulaması, Müze Önü Kavşağında ise Fuar Kavşağı (Gar) gelişi U dönüş yasağı ve Maliye Kavşağı gelişinde ise sola dönüş yasağı uygulaması başladı.

BEZ AFİŞLER ASILDI

Belediye tarafından U ve sola dönüşlerin uygulanacağı kavşaklara uygulamayla ilgili afişler asıldı. Sola dönüş yasağı olan Valilik önü kavşağında yola bariyerler konuldu. Haber Merkezi