Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak kavşaklarda yeni projeleri denemeye başladı. Sigorta kavşağındaki yoğunluğun azaltılması için düğmeye basan büyükşehir belediyesi, yabancı ortaklı bir firmayı Gaziantep'e çağırdı. Firma, uzaktan kumanda ile araç yoğunluğuna göre ışık düzenlemesi yapıyor. Kırmızı ışığın azaltılarak, yeşil ışığın artırıldığı uygulama önceki gün akşam saatlerinde başladı. Uygulama deneme aşamasında. Eskiye göre biraz daha iyi olan uygulamada tam başarı sağlanırsa, uygulama Gazi Muhtar Paşa'da da hayata geçirilecek.

ESNAF YENİ UYGULAMA İÇİN NELER SÖYLEDİ?

BUSE ÇOPUR (DİL OKULLARI YETKİLİSİ)

"TRAFİKTE BİR DÜZELMENİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

"Trafikte ışıklar çok uzun sürüyor, bazen caddede bir yerden bir yere gitmek istediğimizde tramvay yüzünden üç ışıkta beklediğimiz oluyor. Bu kavşaktaki sorunun bitmesini istiyoruz. Yollar genişlemeli, yoğunluk olan taraflarda da ışıklar anında yeşile dönmeli yoksa buradaki trafik tam bir keşmekeş oluyor."

İLHAN ŞEN (FIRINCI)

" GÜNLÜK TIKANMALAR OLUYOR"

"Burada sabah saat 07.15'den 8.15'e kadar tıkanmalar oluyor. Belediyemiz burada bir uygulama yaptı, inşallah iyi olur. Burada bir polis falan olsa trafikte yaşanan bu sorun çözülebilir. Diğer türlü sıkıntıyı biz çekiyoruz araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor bir yere gidecek olduğumuzda kuyruktan dolayı gidemiyoruz. Sabah saatlerinde trafik polisi gelecek buraya 1 saat burada kalacak kavşaktaki sorunu halledip gidecek. Burada yaşanan trafiğin esas nedeni trafik ışıkları, ışıklar uzun yandığı için vatandaş mağdur oluyor."

HASAN ÇALIŞKAN (KURUYEMİŞCİ)

"BU NÜFUSA BU TRAFİK ÇOK NORMAL"

Trafikte esas olarak suçlu bizleriz, yoksa gerek belediye olsun gerek polisler olsun burası için her türlü çalışmayı yapıyor. Trafikte ana cadde üstüne, kavşaklara isteyen istediği gibi aracını park ediyor yollarımız zaten dar bu parklarda olunca dapdar oluyor bu yollar. Akıllı kavşak geldi diyorlar buraya akıllı kavşak geldiyse tramvayın buradan kalkması gerekiyor. Bizim trafikteki suçumuzun bir başka örneği ise birbirimize karşı saygımızın olmaması. Otobüsler değişti fakat şoförler aynı şoför trafikteki sıkıntı böyle olduğu için bitmiyor. Birbirimize karşı tahamülsüzüz trafikte. Bir milyonluk şehirde iki milyon vatandaş yaşarsa bu trafik çok normal."

ERKUT EKİCİ (OTO KİRALAMA)

"IŞIKLARDA UZUN BEKLENİYOR"

"Belediyemiz burada uygulama yapmış ama, buradaki esas sorun tramvaylar. Tramvaylar geldiğinde ışıklarda uzun kuyruklar oluşuyor. Buradaki sorunun çözümü için ışıklarda uzun bekleyişlere son verilmesi gerek."

AHMET YAVUZ (ECZACI TEKNİSYENİ)

" ESAS SORUN TRAMVAYLAR"

"Buradaki esas sorun tramvaylar. Burada uygulama yapıldığı söyleniyor ama trafikte çok fazla bir iyileşme olacağını düşünmüyorum. Birde trafiğin bu kadar kötü olmasının nedeni bizim birbirimize karşı saygısızlığımız. Bu durum yüzünden en küçük yol verme meselesinden bile trafikte kavgalar çıkıyor." Haber Merkezi