Müteahhitler, Büyükşehir’in 2030 Ulaşım Ana planıyla ilgili görüşlerini paylaştı. İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, kendileriyle istişare edilerek, ortak bir sonuca ulaşma çabalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Trafik meselesinin günümüzde özellikle Büyükşehirlerde önemli sorunların başında geldiğine dikkat çeken Apa, Gaziantep’in bu sorunu ortak akılla çözme düşüncesini önemsediklerini kaydetti.

MASAYA YATIRDILAR

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve 2030 yılına kadar şehrin ulaşım problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Ulaşım Ana Planı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde masaya yatırıldı. GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve üyeler, belediyenin yapmayı planladığı çalışmaları bir sunum eşliğinde dinledikten sonra, çözüm noktasında görüş ve önerilerini paylaştı.

2 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren sunumu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni açılacak yollar, trafiğe kapatılması düşünülen caddeler, toplu taşımacılık, raylı sistem, metro çalışmaları, bisiklet yolları geniş bir yelpazede değerlendirildi. Hasan Kömürcü, şehirdeki trafik problemini çözmek için kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Sunum sırasında müteahhitler, görüşlerini aktardı.

PROFESYONEL BİR ÇALIŞMA

Başkan Apa “Sonuçta bu Ulaşım Ana Planı 2 yıldan beri emek verilen, teknik verilerle donatılan, profesyonel bir çalışma. Bizim bu projeye sunacağımız katkı, çözüm önerilerini sunmak olmalıdır. Bu tür toplantıların son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Üyelerimizle birlikte, düşüncelerimizi Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine aktardık. Onlar ne yapmak istediklerini anlattı. Nasıl daha doğruyu buluruz konusunda, fikir ve görüşlerimizi paylaştık. Hedefimiz Gaziantep’i her konuda daha yaşanabilir bir kent haline dönüştürmeye katkı sağlamak. Bu proje uygulamaya başlandığında, şehirde yaşayan vatandaşlar olarak, kurallara riayet etme konusunda asgari özveriyi daha fazla göstermeliyiz. Bu tür projelerin başarıya ulaşması bizlerin trafikte daha bilinçli davranmamızla amacına ulaşacaktır" dedi. BÜLTEN