Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ne yaptığı ziyarette, konuşulan

en önemli konu şehrin trafik problemi oldu.

Başkan İbrahim Apa, şehrin trafik probleminin sadece Emniyet Müdürlüğü’nün alacağı tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek, tüm kurum ve kuruluşları koordine içerisinde çözüm üretmeye davet etti. Apa, GAİMDER olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Başkan Apa, polisiye tedbirlerin önemli olduğunu ancak trafikte kalıcı çözüm için herkesin özveride bulunması gerektiğini söyledi. Apa “Belediyelerin özellikle son bir yılda şehir trafiğini rahatlatmak adına çok ciddi yatırımlar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar çok olumlu çalışmalar. Ancak trafik sorunu sadece belediyelerle çözülmez. Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, medya herkes birbirine yardımcı olmalı. Bu konuda bir Eğitim ve Bilinçlendirme Seferberliği başlatılsın. Sorunun kökten çözümü için eğitim ve bilinçlendirme şart. Biz GAİMDER olarak, trafikte kalıcı rahatlık sağlamak adına, her türlü projede aktif olarak yer almaya hazırız” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

İbrahim Apa’ya teşekkür eden Emniyet Müdürü Gülveren ise “Polis vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için var. Bu anlamda gerek trafik, gerekse asayişle ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarda, sizleri yanımızda görmek bizleri sevindirir” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile de işbirliği içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Gülveren, “Trafik başta olmak üzere çevre ve kaldırım düzenlemesi konularında da yerel yönetimlerle koordine içerisinde hareket ediyoruz. Elbette bu sorunlar polisiye tedbirlerin yanı sıra eğitimle önlenir. Bu konuda STK’lara da ciddi görevler düşüyor. Sizlerin desteğini almak bizim için önemli. Bu şehrin sorunlarını hep birlikte çözmek için biz işbirliğine açığız” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT