Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, araç sayısının her geçen gün arttığı Gaziantep'te yetersiz kalan otoparklar yüzünden sıkıntı yaşandığını söyledi. Karalar, "Büyükşehir yetkililerine sesleniyoruz. Gelin, bu çileye ve bu zulme bir an önce son veriniz! Akıllı otoparklarla ilgili olarak elinizde projeleriniz yoksa gelin size proje verelim. Yeter ki Gazi şehrimizdeki otopark çilesi bir an önce son bulsun" dedi.

AKILLI OTOPARK PROJESİ

Gaziantep'te beşyüzbine yakın aracın trafikte seyrettiğini belirten Karalar, "Araç sayısı her geçen gün hızla artış gösterirken, çoğunluğu ilkel olan mevcut otoparklar talebi karşılayamamaktadır. Şehrimizin ana ve ara caddelerinde otopark sorunu nedeniyle, sürücüler araçlarını boş buldukları alanlara park etme zorunda kalmaktadırlar. Parti olarak ilimizin otopark konusunda ciddi bir açığı bulunduğunu, seçim öncesinde kamuoyu ile paylaşmış ve projelerimiz arasında yer alan, daha az alanda daha fazla aracın park etmesine imkan sağlayan ve tamamen son teknoloji ile donatılmış olan akıllı otopark projeleri ile bu sorunun ortadan kalkacağını ifade etmiştik" diye konuştu.

HERYER SIKINTI

Karalar, açıklamasında, "Otopark yetersizliğinden dolayı rastgele park edilen araçların yoğunluğundan, özellikle ambulansların ilerleyemediği Primer ve Medicalpark Hastaneleri bölgesinin yanı sıra, Korutürk Caddesi, Karagöz Caddesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi bölgesi, Ulu camii civarı, Eski otogar bölgesi, Kamil Ocak kapalı spor salonu civarı, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi gibi şehrimizin otopark sorunu açısından önem arz eden noktalara acil olarak, tam teknolojik donanımlı akıllı otoparklar yapılması gerekmektedir" mesajını verdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT