CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep il merkezinde cadde ve sokaklardaki parkomatların iptali için dava açtıklarını söyledi. Kalkan, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararlarının yürürlüğünün durdurulması ve devamında da iptal edilmesi için başvurumuzu yaptık. Avukat Mesut Karavelioğlu ile Gaziantep İdare Mahkemesi’nda dava açtık" dedi.

NAZIM İMAR PLAN BÜTÜNLÜĞÜ BOZULUYOR

Parkomat uygulamalarının çeşitli illerde yargıya taşındığını ve bu uygulamanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptallerle sonuçlandığını belirten Kalkan, "Yargı kararlarıyla iptal edilen bu uygulama ilimizde halen devam etmektedir. Bu uygulamayla her saat için vatandaşlarımızdan ücret talep edilmektedir. Nazım imar planı bütününde, o bölgede yaşayacak nüfusun ihtiyacı olan cadde genişlikleri ve otopark alanları belirlenmiştir. Yapılan parkomat uygulamasıyla yürürlükte olan nazım imar planındaki nüfus ,yol ve otopark oranları değişmekte ve nazım imar plan bütünlüğü bozulmaktadır" diye konuştu.

TRAFİK AKIŞINI ZORLAŞTIRIYOR

Cadde ve bulvarların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ve sorumluluğu altında olduğunu, ancak cadde ve sokakların kamuya terkedilmiş alanlar olduğunu belirten Kalkan, "Bu alanları belediyenin özel mülkü gibi kabulü mümkün değildir. Geniş kapsamlı bir rapor hazırlanıp plan tadilatı yapılmadan,cadde ve sokaklarda gelişigüzel otopark alanları oluşturulmuştur. Ayrıca aynı Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve yürürlükte olan ‘’ulaşım ana planında’’ cadde ve sokaklarda otopark uygulamasının, trafik akışını zorlaştırdığı ve kaldırılması gerektiği belirtilmiştir. Bir çok ilde hukuksuz olduğuna karar verilen ve vatandaşlarımızca tarafımıza yoğun şekilde iletilen şikayetler sonucu, bu uygulamanın iptali başvurusunu kendimize görev saydık. Avukatlığımızı İbrahim Gören yapacak" şeklinde konuştu. Haber Merkezi