Büyükşehir Belediyesinin bir yıldan beri bazı kavşaklarda sarı ışığı kaldırmasıyla birlikte sürücülerin yaşadığı sıkıntılarda son noktaya gelindi. Sürekli gazetemizi arayarak dert yanan sonra sürücüler bu uygulamayı tuzak olarak değerlendiriyor.. Yeşilden kırmızıya, kırmızıdan yeşile geçen aradaki sarı ışıkların aniden değişmesi, hem kazaya davetiye çıkartıyor, hemde cezalara yol açıyor. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesi'nde gündeme getirdiği sarı ışık uygulamasına yeniden geçilmesi veya saniye sistemine geçilmesi önerisine oda başkanlarından destek geldi ve "mutlaka saniye uygulamasına geçilmelidir"denildi.

KILINÇ: SARI IŞIK OLMALI

Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç, Gaziantep'te sürücülerin alıştığı bir usul olan sarı ışık uygulamasının daha verimli olduğunu, insanların sarı ışıkta hazırlanıp yeşilde geçtiğini, bu sistemde ise birden bire yeşile veya kırmızıya geçildiğini belirtti. Kılınç, "Kırmızıdan yeşile geçiliyor. Arada sarı ışık muhakkak kullanılmalı. Çünkü bu bir kültür meselesi. Sürücü gaza basarak geliyor sarı yanarsa hızını düşürecek, frene basacak. Ancak yeşil yanıyor, bir anda kırmızıya geçiyor. Kırmızıdan yeşile, yeşilden kırmızıya tehlike yaratıyor. Sarı ışık kullanılması lazım. Şehrimizin şuandaki konumu bunu gösteriyor" diye konuştu.

TRAMVAYLAR DA BEKLESİN

Kılınç, raylı sistemin de ışıkta beklemesi gerektiğini, vatmanın kendine ışığı tekrar açmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Kılınç, "Vatmanların kendilerine ışığı tekrar açması sıkıntı yaratıyor. Örneğin kavşaktasınız. Işık tramvaya kırmızı yandı. Vatman hemen kumanda ile yeşile çeviriyor. Bu arada bir araç geçiyor, arkasındaki araç yolun ortasında kalıyor. Raylı sistemin kesiştiği kavşaklarda, tramvaylarda normal ışık süresini kullanmalı. Kendisine kırmızı yandıysa kendi de vatandaşın aracı da duracak. Çünkü tramvaylara geçiş üstünlüğü yoktur. Tramvay sürücülerinin elinde kumanda cihaz olmaması lazım" dedi.

ÇOLAK:HER YERE SANİYE SİSTEMİ GELMELİ

Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, sarı ışığın kaldırılarak kırmızıdan, yeşile, yeşilden, kırmızıya geçilmesinin doğru işleyen bir uygulama olmadığını söyledi. Sarı ışık kullanılmayan yerlerde mutlaka saniye sistemine geçilmesi gerektiğini belirten Sofu Çolak, "Bazı kavşaklarda kırmızıda, çok bekleniyor. Saniye sistemi olsa ne zaman geçileceğini bilir ve ona göre hazırlanırsınız. Her yerde saniye sistemine geçilmesi gerek. Sarı ışık kalktı o zaman saniye sistemi gelsin. Trafik daha düzenli olur. Saniye sistemi bir kısım yerlerde yok. Her yere saniye sistemi gelmeli. Tüm ışıklar değiştirilmeli" diye konuştu.

ÖZCAN:TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATIYOR

Sarı ışığın kaldırılmasıyla istenilen verimliliğin sağlanamadığını söyleyen Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, "Daha da tehlikeli oldu. Şehirde kavşaklarda saniye sisteminin çoğaltılması gerek. Böylece bir çok kazada önlenmiş olur" dedi.

ZAMANDAN TASARRUF DA OLMUYOR

Yeşilden kırmızıya, kırmızıdan yeşile geçişlerin trafikte tehlike saçtığını, birden kırmızıya geçildiğinde MOBESE'nin de çektiğini belirten Özcan, "Sarı ışık tekrar gelmeli. Gelmiyorsada saniye sistemi uygulanmalı. Sarı ışığın olmaması trafiği tehlikeye atıyor. kazalara sebebiyet veriyor. Ayrıca beklenen zaman tasarrufu da olmuyor. Sarı ışık olmayan yerlerde ya tekrar sarı ışık konulmalı, ya da saniye sistemi gelmeli" dedi.

BU KAVŞAKTA KIRMIZI FAZLA YANSIN

Özcan, trafiğin yoğun olduğu akşam saatlerinde Ezo Gelin'den sola dönüşlerde sıkıntı yaşandığını belirterek, "Primemall kavşağında, bir yol binevler, bir yol Primemall'a, bir yol ünivresiteye gidiyor. burada akşam saatlerinde trafik sıkışıyor. akşam saatlerinde 5'ten itibaren en az 1 saat gidişlerde yeşilin biraz daha fazla yanması lazım. çünkü trafik sıkışıyor" dedi. Meral KINACILAR