Gaziantep Sanayi Odası (GSO) kuruluşunun 25. yılını coşku ve gurur dolu bir etkinle kutladı. İlk kez bir değişiklik yaparak yerel basını böylesine önemli törene çağırmayan Sanayi Odası, böylece Gaziantep basınının düşürüldüğü durumu bu tavrı ile en güzel şekilde özetlemiş oldu.

GSO’DA 25.YIL GURURU Gaziantep Sanayi Odası (GSO) kuruluşunun 25. yılını coşku ve gurur dolu bir etkinle kutladı.

Teymur Continental Hotel’de verilen kuruluş yıl dönümü yemeğine ev sahipliği yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Oda’nın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan sanayicilere hatıra madalyonu ve sertifikalarını takdim etti. Bu mutlu günlerini kendileriyle paylaşan konuklarına teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, 1989 yılında Oda’nın kuruluşunun temelini atan Sani Konukoğlu, Meclis Başkanı Naci Topçuoğlu, Kurucu Komite Üyesi Selahattin Öztahtacı, ikinci dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Şerbetçi’yi rahmet ve şükranla andı.Konukoğlu konuşmasında, “Onlardan aldığımız bu güzel Oda’yı elimizden geldiği kadar yukarı doğru taşımaya çalıştık, bundan sonra da gücümüzün yettiği kadar Türkiye’de önder bir Oda olarak getirmek için çaba sarf edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

3 BİN 870 ÜYE

Konukoğlu, şöyle devam etti: “Bugünlere gelmek için çok emek verildi. Kurucu Komitede yer alan Aykut Tuzcu, İbrahim Tuğsuz, Hasan Ersoy, Zeki Konukoğlu, daha sonra komitenin genişlemesiyle Durmuş İşsever ve bütün İlk Meclis Üyesi arkadaşlarımı kutluyorum. Oda kurulduğu zaman biz çok gençtik. O gençlik dönemimizde sizle yaptığımız bu çalışmada bir parça bizlerin de payı oldu.”

GSO’nun 278 kurucu üye ile yola çıktığını ve bugün 3 bin 870 üyesi bulunduğuna, üyelerinin 120 bin istihdam sağladığına, 6 milyar dolardan fazla ihracat yaptığına işaret eden Konukoğlu, Oda’nın 25 yıl içinde aldığı mesafenin şehrin bugün ulaştığı başarılı konumun da bir özeti olduğunu vurguladı.

Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Odamızın 25 yıllık sürecinde neler yapıldığına bakarsak; Gaziantep’in 116 milyon dolar olan ihracatı 6,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye ihracatında aldığımız pay yüzde 1’den yüzde 4,3’e çıktı. İhracat yaptığımız ülke sayısı 61’den 173 yükseldi. Sigortalı çalışan sayımız 261 bin 110 kişiye ve işyeri sayımız 30 bin 94’e ulaştı. Bugüne kadar emeği geçen bütün başkanlarıma, bütün Meclis üyesi arkadaşlarıma ve bütün sanayicilerimize ve Gaziantep’i marka şehir haline getiren siz sanayicilerimize, kıymetli çalışanlarımıza çok teşekkür eder şükranlarımı sunarım.’’

TOPÇUOĞLU: ‘’TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAK’’

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, 25 yıl önce müteşebbis, girişimci ve vizyon sahibi bir grup insanın kurduğu GSO’nun bugün Türkiye’nin en önemli sanayi odalarından birisi olduğuna dikkati çekti. Topçuoğlu, şöyle konuştu:

‘’Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başta Sani Konukoğlu, Naci Topçuoğlu, Selahattin Öztahtacı ve Kamil Şerbetçi’yi şükran ve saygıyla anıyorum. Tüm başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize ve Sanayi Odası için görev yapan herkese çok teşekkür ederim. Bundan sonra da GSO, Türkiye’nin geleceğinde çok önemli adımlar atacaktır. Vizyonu ve yapacağı işlerle Türkiye’ye örnek, marka şehir olmaya devam edecek.’’

ABDULKADİR KONUKOĞLU: ‘’ORTAK AKIL ORTAYA ÇIKTI’’-

Daha sonra Adil Konukoğlu ve Topçuoğlu, GSO eski Meclis Başkanı ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile GSO eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Milletvekili Nejat Koçer’e, hatıra madalyonu ve sertifikasını birlikte takdim etti. “25 yıl nasıl geçti, gözümüzü açık kapatacak kadar sürmedi” diyen Abdulkadir Konukoğlu, tüm Meclis üyelerini, Sanayi Odası’na gönül verenleri Oda’yı bu seviyeye getirdikleri için kutladı.Konukoğlu, ‘’Sanayi Odası kurulduktan sonra bazı şeyler değişti, ortaya ‘ortak akıl’’ çıktı. Sayın Valimiz önderliğinde, bütün odalar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek bütün kararlar alındı. Gaziantep bu duruma geldi. Bu uyumu sağlayan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim’’ dedi.

KOÇER: ‘’ÇOK ÖNEMLİ İŞLER BAŞARILDI’’-

Gaziantep Sanayi Odası eski başkanlarından Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Gaziantep’e hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ifade ederken, ‘’Bugün de aynı onuru ve gururu sizlerle paylaşıyorum’’ diye konuştu.

Koçer, şunları kaydetti: ‘’GSO’nun hayalleri vardı. Bu kentin geleceği için yapmak istedikleri vardı. Birlik beraberlik içinde çok önemli işler başarıldı. Çok mesafe kat edildi. Çok güzel projeler üretildi. Birçoğu da devam ediyor. Döneminde 13 yıl beraber çalıştığımız Abdulkadir Konukoğlu ağabeyime, başkanıma teşekkür ederim. Çünkü Meclis’te huzur, birlik beraberlik olmasaydı bu başarıya imza atamazdık. Bugün de bu birlik beraberliği, huzuru, burada önemli bir vefa örneğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Umarım 50. yılında da devam eder ve attığımız adımlar Gaziantep’i çok ileriye götürür.’’

SERTİFİKA VERİLDİ

Konuşmaların ardından, hayatını kaybetmiş Oda başkanları ve sanayicilerin ruhuna dua okundu. Daha sonra, 15 Ağustos 1989 tarihinde GSO’nun kuruluş girişimini başlatanlar şükranla anıldı. Kurucu Başkan rahmetli Sani Konukoğlu yerine Abdulkadir Konukoğlu, ilk Meclis Başkanı rahmetli Naci Topçuoğlu yerine oğlu Naci Topçuoğlu, rahmetli Selahattin Öztahtacı yerine damadı Şakir Öğüt, hatıra madalyonu ve sertifikalarını aldı. Kurucu üyelerden Aykut Tuzcu, Hasan Ersoy, İbrahim Tuğsuz’un yanı sıra Zeki Konukoğlu adına Hakan Konukoğlu’na madalyon ve sertifikaları verildi. Bu arada, kuruluşundan beri Oda Meclisinde görev yapan üyelere de 25 yıl anısına madalyonları ve sertifikaları takdim edildi. Vali Erdal Ata, Milletvekili Nejat Koçer ve GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu’na hatıra madalyonu ve sertifikalarını sundu.

5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, İl Jandarma Komutanı Adnan Arslan, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M ehmet Durdu Yetkinşekerci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti il Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdöğen, GTO Başkanı Eyüp Bartık ve GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun da katıldığı eşli yemek organizasyonunu sonunda, sahne alan sanatçı İhsan Güvenç konuklara müzik ziyafeti sundu.

İHA