26. Dönem milletvekili genel seçiminde CHP'den milletvekili seçilen Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ mazbatalarını aldı. Törene İl Başkanı Mustafa Doğan ve milletvekili adayları da katıldı.

Gaziantep Adliyesi'ne gelen Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Emsal Bulut'un elinden mazbatalarını aldılar. Ekici, eşit ve adil olmayan şartlarda bir seçim süreci geçirdiklerini vurgulayarak, AK Parti'nin hükümetin bütün imkanlarını hukuksuz şekilde kullandığını söyledi. CHP olarak mecliste yapıcı bir muhalefet görevi üstleneceklerini belirten Ekici, özellikle son 5 yılda kutuplaştırılarak ayrıştırılan halkın artık birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

EN ADALETSİZ SEÇİM

Mehmet Gökdağ ise, 1 Kasım seçimlerinin dünya tarihinin en adaletsiz seçimi olduğunu, baskı, şiddet ve şantajla halkın tehdit edildiğini ileri sürdü. Ülkenin en büyük sorununun ekonomi sorunu olduğuna dikkat çeken Gökdağ, halkın kendilerine muhalefet görevi verdiğini ve bu göreve saygı duyarak gereğini en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi. BÜLTEN