Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) ve KANAL 5 işbirliğiyle düzenlenen 3. Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Törenine Ümit Özdağ'ın konuşmasına tepki gösteren Fatma Şahin damga vurdu. Ödül töreninde MHP Gaziantep milletvekili adayı Ümit Özdağ ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında gerginlik yaşandı. Ümit Özdağ'ın Ak Parti'nin Suriye politikasını eleştirmesi ve özellikle uluslararası basında Gaziantep'in ve bölgenin Peşaver'e benzetilmesini dile getirmesi, Gazianteplilerin yüzde 92'sinin Suriye politikasını kabul etmediğini söylemesi, Fatma Şahin'in tepkisine neden oldu. Şahin, ikinci kez mikrofonu alarak "Ben bu şehrin belediye başkanıyım, bu şehirde yüzde 92'si Suriyeli politikasını kabul etmiyor diye toptancı anlayışı ben kabul etmiyorum. Gelin o zaman masadan kaçacağınıza, her şey olmaz, diyeceğinize Suriye politikasını çözelim. Genel başkanınız, alayına karşıyız diye aynı gece konuşacağınıza masaya gelin" dedi. Ümit Özdağ ise sessiz kalmayı tercih ederek Fatma Şahin'in bu konuşmasına cevap vermedi.

Bunun üzerine MHP'li bir grup Fatma Şahin'e tepki göstererek ıslıklarla yuhaladılar ve 'kimse masadan kaçmadı, biz her şeye hayır demiyoruz” ' diye bağırdılar. Şahin ve partililer salondaki gerginlik nedeniyle ödül töreninden erken ayrıldı. Törende ödül alan Ökkeş Özekşi ise, sağduyu çağrısı yaparak "Eleştirilere tahammül etmeyi öğrenmeliyiz. Aksi halde barış nasıl sağlanır?" dedi.

Törene, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Tolga Orhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖZKOYUNCU:DÜNYA MARKALARI ANADOLUDAN ÇIKSIN

Ödül töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nazmi Özkoyuncu, Türkiye'de marka şehirler oluşturabilirsek, gelişen güçlü Türkiye'yi oluşturabileceğimizi belirterek şunları söyledi:"Baş mimarımız olarak fiade ettiğimiz hayattayken kadrini kıymetini bildiğimiz çok değerli büyüğümüz Abdulkadir Konuoğlu, dünyada Türkiye Türkiye'de Gaziantep sloganıyla bütün markaların Gaziantep'te kalmasını sağlayan motivist bir insan. Yine mimarlardan Cahit Nakıboğlu, Nejat Koçer , Mehmet Aslan da burada. Onları 2012'de marka şehrin mimarları diye alkışlamış ödül vermiştik. Türkiye'de eğer biz marka şehirler oluşturabilirsek, gelişen güçlü Türkiye'yi oluşturabiliriz. O zaman dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebiliriz. Maksadımız dünya markalarının Anadolu topraklarından çıkması. Reklam ve haberle daha hızlı markalaşırsınız" dedi.

ŞAHİN: 2002 RUHUYLA DEVAM ETMELİYİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, genel kalkınmayla beraber yerel kalkınmayı da bir ve beraber götürmemiz gerektiğini belirterek, "Fırat'ın çocukları olarak bir ve beraber olarak kalkınma yolculuğunu götürmemiz gerekiyor. Kardeşlik ve barış yolculuğunu sürdürmemiz gerekiyor. Artık şehirler yarışıyor. Şehirler yarışını da kuvvetli bir şekilde tamamlamamız lazım. Sanayi bizim göz bebeğimiz baştacımız. Bunu kültür ve sanatla taçlandırmamız gerekiyor" dedi.

Altyapı, konut, yol, yeşil alan çalışmalarına devam ettiklerini belirtirken, "Bu şehir kolay bu hale gelmedi. Önemli projelerimize devam edeceğiz. 2016 yılında programa alınan Amanos dağlarını deleceğiz. Bu çok önemli çünkü 19.5 km tünelle İskenderun Limanına ulaşıp, 150 km yolu kısaltacağız. Yatırımın önündeki engelleri kaldıracağız. Gazi Ray, metro, Düzbağ, alt üst yapı projelerimiz var. Düzbağ projesi ile 120 kilometreden şehrimize suyu daha ucuz getireceğiz. Bütün bu projeleri hayata geçirmemiz için sırtımızın sağlam olması lazım. Sırtımızın sağlam olması demekte arkamızın kuvvetli, parlamentoda güçlü olmamız gerekiyor. Herkesin işini yaptığı 2002 ruhuyla yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

GÜVEN VE İSTİKRAR YOLCULUĞUNU BİRLİKTE BAŞARMALIYIZ

Sanayicilere seslenen Şahin, 'Bizim yanımızda oldunuz ve güven ve istikrar dediniz. Şu anda bu yolculuğun devamı, bu kalkınma yolculuğunun devamı için önümüzdeki tüm engelleri kaldırmamız lazım. Bu Gazi şehrin, bu şanlı şehrin, bölgenin istikrarını geleceğini birlikte inşa etmemiz gerekir. Kalkınma yolculuğunun devamını birlikte sağlamamız için güven ve istikrar yolculuğunu birlikte başarmak zorundayız" dedi.

GÜL: GAZİANTEP 7. REKABETÇİ ŞEHİR

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de, "Artık ülkeler değil, şehirler, firmalar rekabet ediyor. Londra, Tokyo, Gaziantep, Şanlıurfa ülkelerin adeta önüne geçecek şekilde rekabette. Gaziantepli firmalar bu rekabete çok önemli katkıda bulunuyorlar. Dünya Bankası verilerine göre Gaziantep 7. rekabetçi şehir' dedi.

Terörü kınayan Gül, "Terörün asıl hedefi birliğimizi, dirliğimizi, barış ve kardeşliğimizi bozmaktır. Terör saldırıları istikrar ve huzurumuzun bozulmasına yönelik yapılan saldırılardır. Daha fazla kardeşlik birlik ve beraberlik diyeceğiz" dedi.

Gül, bütün seçmenleri sandığa giderek oy kullanmaya davet ederek, "Tüm seçmenlerin sandığa giderek oyunu kullanmasını, Türkiye"nin ve Gazi Şehrin geleceği için iradesini ortaya koymasını bekliyorum. Sandığa sahip çıkma, demokrasimize sahip çıkmaktır" dedi.

ASIL NOBELİ GAZİANTEPLİLER HAKEDİYOR

Şanlıurfa ve Gazianteplilerin Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmasının, kucak açmasının ödüllük olduğunu dile getiren Gül, "Asıl Nobel ödülü verilecekse Gazianteplilere, Şanlıurfalılara, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza verilmesi lazım. Gaziantep istikrarın merkezi bir şehirdir. Bu istikrarı koruyacağımıza inanıyorum. Bunun temellerini hep beraber atacağız. Gaziantep bir huzur şehridir, huzurumuzu bozmaya asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

ÖZDAĞ:GAZİANTEP ÇOK BÜYÜK BİR TALİHSİZLİĞİ VAR

MHP Gaziantep Milletvekili ve milletvekili Adayı Ümit Özdağ da, Gaziantep'in istikrarlı bir gelişme gösterdiğini, üstelik bunu devlet yatırımı olmadan, tamamen girişimciliği, risk alma cesareti ile başardığını söyledi. Özdağ, "İnşallah buradan dünya markaları çıkacaktır" dedi.

Konuşmasında Gaziantep'in büyük bir talihsizliği olduğunu dile getiren Özdağ, "Hemen sınırında bölgesel iç savaş yaşanıyor. Ortadoğu iç savaşı ve bu dalgalar sert şekilde Gaziantep'i, Şanlıurfa'yı, Kilis'i ve Hatay'ı vuruyor. Artık uluslararası basında şehrimizin de içinde bulunduğu bölgeye ne yazıkki Peşaver denilmeye başlandı. Biz bu politikanın Suriye politikasının doğru olmadığını, sürdürülebilir olmadığını ve başka bir ülkede rejim değiştirme politikasının, Türkiye ve Gaziantep tarafından bedelinin çok ağır bir şekilde ödendiğini görüyoruz. Eğer bu topraklardan dünya markaları çıkacaksa Gaziantep ve Türkiye'ye istikrarın gelmesi gerekiyor. İstikrar ise akıllı bir dış politikayla gerçekleşir" dedi.

GAZİANTEP'İN YÜZDE 92'Sİ SURİYE POLİTİKASINI BEĞENMİYOR

'Hemen sınırlarımızın yanında Rus ve Amerikan savaş uçakları uçuyor" diyen Özdağ, "Her an bu bölgede kontrol edilemeyecek bir çatışma çıkabilir. Biz MHP olarak Suriye’de iç savaşa katkı değil, Önemli olan Suriye’de barışın gelmesi ve Suriye’de toprak bütünlüğünün sağlanması. Eğer Suriye’de bir toprak bütünlüğü sağlanmazsa Suriye’ye getirilecek bir demokraside olmaz. Ondan dolayı ben siz Gaziantepli hemşerilerimizin bu politikaya olan tavrınızı biliyorum ve bu politikadan hiç hoşlanılmadığını biliyorum. Bu politikayı Gaziantep’in yüzde 92 sinin hiç beğenmediğini biliyorum. Bu durum doğru bir tespitti, sağlıklı bir tespittir. Suriye’de barışa katkı yapmak istiyoruz ki bu topraklardan gerçekten markalar çıksın. Bugün Batılı iş adamlarının, büyük markaların Gaziantep’teki iş adamlarıyla Gaziantep’te görüşmeyi reddettiğini biliyoruz. 3 gün önce Gaziantep'e gelirken uçakta kentin önde gelen sanayicilerinden birini gördüm. 'Hayırdır nereye gidiyorsunuz?' dediğimde. 'İstanbul'a geçeceğim, yabancı sermaye gruplarıyla toplantımız var ama onlar Gaziantep'e gelmek istemiyorlar. Bu bölgeyi savaş bölgesi olarak görüyorlar.' dedi. İşte MHP olarak, Suriye'de Esad kalsın veya gitsin şeklindeki bir polemik içerine Gaziantep'i sokmanın doğru olmadığını, düşünüyorum. Önemli olan Suriye'nin toprak bütünlüğü. Suriye'ye barışın gelmesi. Eğer Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanmazsa Suriye"ye getirecek bir demokraside olmaz. Bu konuda çok net bir şekilde Gaziantep'in tavrını biliyorum ve bu politikalardan hiç hoşlanılmadığını Gaziantep'in yüzde 92'sinin yanlış bulduğunu biliyorum. Bu doğru ve sağlıklı bir tesbittir. Gazianteplilerin Ortadoğu ve Suriye politikasında gösterdiği tepkiyi, sağduyuyu 1 Kasım seçimlerinde de göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

ŞAHİN:MASADAN NİYE KAÇTINIZ?

Özdağ'ın konuşmasının ardından Fatma Şahin, ödül vermesi için sahneye çağrıldı. Ancak ödül törenine geçmeden önce, Özdağ'a cevap verdi. Şahin, "Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Suriye’de yaşanan kabinede ben bir kardeşinizdim. Tabii ki içeride olmayla dışarıda olma arasında ciddi bir yorum farkı var. Siz beni iyi bilirsiniz inanmadığım hiçbir şeyi sizinle paylaşmam. Bu süreçte biz Suriye’nin toprak bütünlüğü için çok mücadele ettik. Ortak Bakanlar kurulduğunda Suriye’de anayasalar yapılsın reformlar yapılsın diye çok mücadele ettik. Suriye’de Lübnan, Mısır, Ürdün ne yaptı da bu kadar istikrarsızlık oldu? Yüzde 92 bu şekilde düşünüyor diyen toptancı anlayışı da, ben kabul etmiyorum. Böyle bir ödül töreninde bu şekilde yorumlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Gelin o zaman masadan kaçacağınıza, her şeye olmaz diyeceğinize gelin birlikte çözelim. Sayın Genel Başkanınız her şeye hayır diyeceğine gelin masaya gelin. Bu Millet 1 Kasım’da gerekli cevabı verecektir" diye konuştu.

MHP'Lİ GRU TEPKİ GÖSTERDİ

Fatma Şahin'in sert tavrı üzerine salonda bulunan MHP'liler tepki göstererek ıslıklarla yuhalamaya başladılar. Bu arada "kimse masadan kaçmadı" diye bağırdılar.

FATMA ŞAHİN KALKIN GİDİYORUZ DEDİ

kendisine tepki gösterilmesi ve yuhalanması üzerine çok sinirlenen Fatma Şahin, sahnede eliyle oturan AK Partililere işaret etti ve "kalkın gidiyoruz" dedi. Bunun üzerine başta Abdülhamit Gül olmak üzere, milletvekilleri ve belediye başkanıyla partililer ayaklandı. Kapıya doğru yönelmeye başladı. Bu gelişme üzerine salonda büyük bir hareket başladı. MHP'liler sahneye kadar gelerek Ümit Özdağ'ın etrafını sardılar. Ayrıca Fatma Şahin'in korumalarıyla, Özdağ'ın korumaları arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bu kargaşada Nazmi Özkoyuncu elindeki mikrofonuyla herkesi sükünete davet ederken, Kanal 5 televizyonu sahibi Hayri Ünal'da araya girerek herkesi sükunete davet etti ve "Burası meclis değil. Canlı yayında bütün Türkiye bizi izliyor" diye konuşan Özkoyuncu, sahneden inen Fatma Şahin'in ödülleri vermek istemeyişi üzerine, sahneye Abdülhamit Gül'ü çağırdı.

KOÇER DEN SİTEM VE TEPKİ

Gül"den sonra ödül vermesi için sahneye çağrılan Nejat Koçer de, kendisine konuşma verilmediği için sitem etti. Nejat Koçer: 2003 yılında attığımız adımla Gaziantep'in markalaşma sürecinde emeği olan bir kardeşiniz olarak bugün bu ödül töreninde bana söz verilmemiştir. Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.

'Ben bir milletvekili olarak şehrimize bir Peşavere veya başka bir şeye benzetemem' diyen Koçer, "Bu şehir çok zor dönemler geçirdi. Zor bir cağrafyadır. Bizim yapmamız gereken bu süreçte bu şehrin sorumluları olarak bu şehre destek vermektir. Bu şehri dünyaya ilan etmek değildir. İstikrarı konuşmalarımızda arayacağız. İstikrar arıyorsak siyaset yapmayacağız. Hayatı durdurmayacağız, üreteceğiz, markalaşma yolunda üreterek var olacağız. Herkesi buradan uyarıyorum istikrarı 1 Kasım'da yeniden sağlamak üzere, hepimizde bu siyasetin içerisindeyiz" dedi.

SALONDAN TOPLUCA AYRILDILAR

Nejat Koçer'in bu konuşmasıyla birlikte başta Fatma Şahin olmak üzere tüm AK Partililer ödül töreninden erken ayrıldı. Ancak MHP'liler töreni izlemeye devam etti.

ÖZEKŞİ: BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETMEYİ ÖĞRENMELİYİZ

GAMEP ödül töreninde Gaziantep 27 Gazetesine verilen ödülü Sanatçı Bülent Serttaş'ın elinden alan Ökkeş Özekşi, burada kısa bir konuşma yaptı. Özekşi, "Keşke salondan ayrılanlar törenin bitmesini bekleseydi. Kavganın öfkenin kimseye faydası görülmüşmüdür.. Bu konuşmam kayıtlara geçeceği için söylüyorum, Herkes birbirinin konuşmasına tahammül göstermeli. Eleştirilere açık olmalıyız. Her düşünceye saygı duymalıyız. Böylesine güzel organize edilmiş bir ödül töreninde, gönül isterdi ki törenin sonuna kadar beklenilsin. Karşılıklı konuşmalara saygı gösterilsin.. Herkesin sizin gibi düşünmesini istemek son derece yanlıştır.. Eleştiri de olacaktır, övgüde.. Aksi halde barışı nasıl sağlayacağız? Elbette gazeteci olarak bugün burada yaşananlardan dolayı çok iyi haber çıkacağını söylemeliyim.. Ancak yine tekrar ediyorum ve birlikte barış içinde yaşamak için tahammül etmeyi öğrenmeliyiz diyorum" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR