Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelenin topyekun yapılması gerektiğini söyledi. Destici, Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında "Sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi bunu yok etmeye yetmez. Uluslararası desteğinin, finans kaynaklarının kurutulması ve lojistik desteğinin kesilmesi lazım" dedi.

TERÖR TEHDİT EDİYOR

Destici, her gün canlar yakar hale gelen terörün ülkenin birinci gündem maddesi haline geldiğini belirtti. Terörün, milletin birlik ve beraberliğini, devletin varlığını tehdit ettiğini kaydeden Destici, "Terörle mücadele topyekun yapılmalı. Sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi bunu yok etmeye yetmez. Uluslararası desteğinin, finans kaynaklarının kurutulması ve lojistik desteğinin kesilmesi lazım. Maalesef bu konuda ciddi adımların atıldığını, köklü çözümler üretildiğini göremiyoruz." diye konuştu.

MÜCADELE ŞART

Asker ve polisin moralinin yükseltilmesi anlamında da adımlar atılması gerektiğine dikkati çeken Destici, terör örgütüne destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılarak yargılanmasını beklediklerini ifade etti. Destici, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, terörle müzakerenin değil mücadelenin olacağını ifade etti.

TEDBİR ALINMASI GEREK

Teröristlerin çoğunun sınırın diğer tarafından Türkiye'ye geçtiğini, bunu önlemenin yolunun da sınırı kapatmak olduğunu belirten Destici, "Şüpheli görülen diğer ülke vatandaşlarının tamamının sınır dışı edilmesi lazım. Türk vatandaşlarının da gözaltına alınıp mutlaka bir yerde tutulması gerek. Asla serbest dolaşmalarına müsaade edilmemeli. Kalıcı, kesin, kararlı, sıra dışı, şaşırtıcı tedbirler almazsanız terör eylemlerini önleyemezsiniz. Türkiye'nin bu tedbirleri alması lazım." şeklinde konuştu.

Bazı suçlar için idam cezasının tekrar getirilmesini isteyen Destici, bu konuda referanduma gidilmesi gerektiğini savundu.

İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Destici, Kurucu Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin devam eden hukuki süreçle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Soruşturma ve mahkemelerin 7 yıldır sonuçlandırılamadığını belirten Destici, bu işin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

CHP'YE ELEŞTİRİ

Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Destici, CHP'nin komisyonda yer almamasını eleştirdi. Destici, "CHP niye masadan kalkıyor? Neymiş efendim, iktidar partisi başkanlık teklifini getirmiş. Getirebilir. Ne demek yani. Bu öne sürülerek masadan mı kalkılır? Sen de başka bir teklif getirirsin, öbürü de başka bir teklif getirir. Konuşursun. Zaten 4 parti, eşit üye oy birliğiyle karar alır diye bir kural konmuş. Zaten oy birliği olmadıktan sonra bir karar çıkmayacak. Bunu konuşmaktan niye rahatsız oluyorsunuz? Çünkü niyet üzüm yemek değil. Onun için her şey konuşulabilmeli ve sonuçta millet ne derse yapılmalıdır" dedi

YAZICIOĞLU'NUN ANDILAR


Şehitkamil Belediyesi’nde gerçekleşen anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasında son zamanlarda İslam coğrafyasında yaşanan bombalı saldırılara değinen Destici, “Nerede kan ve gözyaşı var diye baktığımızda, maalesef tamamına yakını büyük İslam coğrafyalarında olduğunu görmekteyiz. İşte bugün Pakistan Lahor’da bombalı bir saldırı yapıldı" dedi . AA