Büyükşehir Belediyesi mart ayı meclis toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ankara'daki terör saldırısı kınanarak, hayatını kaybedenler için dua edildi. Toplantıda gündeme alınan 88 madde oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. CHP'li Mehmet Sucu'nun parkomat sorusuna, Toprak, "Parkomata yapılan zam, araçların otoparklara dönmesini sağlamak için yapılmıştır" dedi.

ŞAHİN'E YETKİ VERİLDİ

Görüşülen maddeler arasında, il genelinde yapılacak çeşitli altyapı çalışmaları için toplam 64 milyon 350 bin liralık kredi kullanılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki verilmesi istendi.

TUVALET VE BANYO YOK

Toplantıda ayrıca, bazı mahallelerdeki evlerde tuvalet ve banyo bulunmadığının tespit edildiği belirtilerek, Fen İşleri Daire Başkanlığının, vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışma yapması kararlaştırıldı.

SUCU'DAN PARKOMAT BİLGİSİ

CHP grubu adına söz alan Mehmet Sucu, parkomat ücretlerine yapılan zammın düzeltilmesi amacıyla belediye meclisinin çalışma yapmasını istedi. Sucu, "CHP Gençlik kolları pantromat için eylem hazırlığına girdi. Parkomat ücretleri halka iyi duyurulamadı ve meclisten geçen otopark tarifesi uygulamaya geçmedi. Bu sorularıma yanıt istiyoruz" dedi.

TOPRAK: ARAÇLAR OTOPARKLARA YÖNLENDİRİLMELİ

Osman toprak ise "Parkomat ücretleri için 2 TL normal caddelerde, trafik yoğunlugu olduğu caddelerde Karagöz ve Gazimuhtarpaşa gibi yerlerde ise saatlik ücret 2,5 TL oldu. Bunun da nedeni Parkomatların olduğu yerlere araçlarını park eden vatandaşların otoparklara yönlendirilmesi amaçlandı. Kent ulaşımı yapan firmalar ile de görüşüldü. Hatta bize ücretlerin daha yüksek olması gerektiğini söylediler. Şu anda her iki uygulamada da ilk 15 dakika ücretsiz" dedi. HABER MERKEZİ