Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 72 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Telekom'un yerinin turizm alanına dönüştürülmek istenmesiyle ilgili plana itirazlar gündeme geldi. Gündem maddesine süre verilirken, CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu söz alarak, "Kimdir bu Edacan? Bu kadar güçlü, arkasında kim var?" diye sordu.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2014 tarih ve 675 sayılı kararı ile onaylanan Şehitkamil İlçesi, Budak (Ulus) Mahallesi, N38-C4 ve 21K nazım imar planı paftalarında, ada 692, parsel 13'de kayıtlı taşınmazın turizm alanı nazım imar plan değişikliğine yapılan itirazın görüşülmesi için komisyona süre verildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, Türk Telekom'un burayı 17 milyon 800 bin liraya Edecan'a sattığını belirterek, "Burası mevcut planda resmi kurum alanı iken, turizm alanına çevrildi. Burayı Edacan resmi kurum olarak alıyor. Belediye ise burayı turizm alanı yapmak istiyor. Ben merak ediyorum. Kimdir bu Edacan? Nasıl bu kadar güçlü? Arkasındaki güç nedir? Burada büyük bir haksızlık var. Bir lira olan yer 2 lira olacak. Bu kadar rantın hesabını Allah'a da kulada hesabını verirler" dedi.

Osman Toprak ise, burada muhatabın kendileri değil firma olduğunu söyledi. Toprak komisyona süre verildi, henüz bir karar yok" dedi. Meral KINACILAR