Ak Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak toplu konutlarla, Gaziantep’in konut sorununun kökten çözüleceğini söyledi. Şimşek, Organizede 130 bin işçinin çalıştığını, şehrin değişik bölgelerinden gelen bu insanların trafikte sıkışıklığı artırmalarının yanında, konut sorunları olduğunu belirtti. 5. Organizenin hemen yanında hazinenin 5 milyon metrekare yeri olduğunu, bu alanı TOKİ’ye devrettiğini söyleyen Şimşek, “Kentsel dönüşümle bu alanda belediye,TOKİ orta ve uzun vadede 50 binden başlayıp, 200 bine kadar gidecek konut yapacak. Böylece Gaziantep’in konut sorunu kökten çözülecek” dedi.

VAAD DEĞİL, UYGULAMA

Ak Parti Gaziantep İl başkanlığının düzenlediği ve Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, 5. Sıra Adayı Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vaat değil, uygulama yaptıklarını, siyasi yarışı vaatler üzerine değil, Türkiye’yi daha ileri nasıl taşırız vizyonu üzerine yaptıklarını söyledi.

TOPLUMU DİNLEMEK LAZIM

Şimşek, seçim çalışmalarının iyi gittiğini belirtirken, söylem birliği içinde, bir senfoni gibi çalıştıklarını anlattı. Şimşek, “Gaziantep’e 3. gelişim. 5 fabrikayı ziyaret ettim. Ziyaretlerim sırasında tespitler, değerlendirmeler eleştirileri önemsiyorum. Kendi aramızda top çevirmeyi doğru bulmuyorum. Değişik kesimlere ulaşmamız ve kendi vizyonumuzu paylaşma çabasındayız. Toplumu esas oturup dinlemek lazım” dedi.

GÜL:NOKTA VURUŞLARI YAPIYORUZ

Abdulhamit Gül ise, “Nokta vuruşları yapıyoruz. Kanaat önderlerini ziyaret ediyoruz. STK’larla çok güzel planlamalar yaptık. Seçim kampanyamız keyifli gidiyor” dedi.

BİZİM FARKIMIZ BU

Hayatı boyunca kişiler üzerinde siyaset yapmadığını, partilerin genel politikalarıyla ilgili eleştirelerde bulunduğunu söyleyen Şimşek, “Hiç bir zaman siyasi yarışı kişiselleştirmedim, kişiselleştirmeyeceğim de. Popülizm yapmıyoruz, bizim tarzımız. Popülizm bir hastalık, biz bu hastalıklı yapıda yokuz. Bu hastalıklı yapı geçmişte Türkiye’yi defalarca perişan etmiştir. Zaten vatandaş muhalefetin vaatlerine de bundan dolayı inanmıyor. 1994 iki anahtar vereceklerdi. O zaman dünyanın neresinde kriz vardı?’ diyen Şimşek, “Biz yerine getiremeyeceğimiz taahhütlere girmedik, girmiyoruz. Emeklilerin, öğretmenlerin imkanlarını iyileşirdik. Üstelik ortada seçim olmadığı dönem yaptık” diye konuştu.

SANAYİCİLERE EN UCUZ DOĞALGAZI BİZ VERİYORUZ

Muhalefet gibi içi boş vaatlerde bulunmadıklarını söyleyen Şimşek, “Avrupa’nın en ucuz doğalgazını sanayicilere biz veriyoruz. Ucuz elektrik verme açısından Avrupa’da ikinci, üçüncü sıradayız. Muhalefet kayıt dışılığı bitireceklerini söylüyor. Kayıt dışılıkla zaten mücadele ediyoruz. Avrupa’da bile kayıt dışılığın milli gelire oranı 18.5. Bizde yüzde 38’lerde. Bunlarınki Nasrettin Hoca’nın hikayesine benziyor. Asgari ücrette 1500 lirayı fazla bulmuyorum. Ancak katma değeri yüksek teknolojik ürünler üreterek asgari ücreti artırabilirsiniz. Muhalefetin vaatleri 70’li yılları hatırlatıyor. Türkiye para bulamıyordu. Yağ kuyruğuna girerdik. Ana muhalefetin vaatleri üç aşağı beş yukarı 70’li yıllardaki sonucu doğuracak. Biz içi boş vaatlerde bulunmuyoruz” dedi.

MUHALEFETE KİMSE İNANMIYOR

Muhalefetin vaatlerinin ticari gerçeklerle, dünya gerçekleriyle örtüşmediğini, rekabet ile bağdaşmadığını dile getiren Şimşek şunları söyledi:”Bütün üniversite mezunlarını işe alacaklarmış, atanamayan öğretmenlerin hepsini atayacaklarmış. Anlat hoş olur yap. Bu vaatler arasında tek somut elle tutulan bir tek öneri yok. Bunu yapacağım bunu yapacağım diyor. Bunlara zaten kimse inanmıyor. Biz yapıyoruz. Demir yollarına 50 milyar dolar bütçe ayrıldı. 10 bin km hızlı tren yolu yapıp insanları ucuz, güvenli taşıyacağız. 26 olan hava alanı sayısı 53 oldu. 6 bin km karayolunu 24 bin km’ye çıkardık” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ 2 KATRİLYONA MAL OLACAK

Eğitimin öncelikleri olduğunu dile getiren Şimşek, “Gelirlerin yüzde 23’ünü bu sene eğitime, yüzde 20’sini sağlığa harcayacağız. Özelleştirme ülkemizin faydasına oldu. Eğitim, sağlık, altyapı ve Ar-Ge’ye daha fazla kaynak aktarıldı. Özelleştirmede Türkiye’de büyük bir başarı sağlandı. İhaleler naklen yayınlandı, şeffaf bir şekilde gerçekleşti. Biz vaat değil uygulamaya koyuyoruz. Gaziantep’te en fazla yatak kapasitesine sahip hastane Devlet hastanesi, bu da 300-400 yataklı. Şehir Hastanesi 1700 yataklı olacak. 2 Katrilyon maliyeti var. Ayrıca 2 tane hastanenin temelini atacağız” dedi.

BU YARIŞTA YOKUZ

Muhalefetten yetkili birinin bir gazeteye verdiği demeçte 20 milyar kaynağın hazır olduğunu söylediğini şaşkınlıkla okuduğunu ifade eden Şimşek, “Bu kaynaklardan biri fak-fuk-fonuymuş. Biri savunma sanayi fonu, biri tanıtım fonu biri de özelleştirme fonu. İnanamadım. Biz bu yarışta yokuz, bu vagona takılmayacağız” dedi.

VAAD DEĞİL, BİZİM FARKIMIZ

Gaziantep için 5 öncelikleri olduğunu anlatan Şimşek, bu öncelikleri şöyle sıraladı:”Birincisi OSB’de 130 bin kardeşimiz çalışıyor. Şehrin değişik bölgelerinden gelen bu insanların başta trafik olmak üzere, konut kira sorunları var. 5. OSB’nin hemen yanında hazinenin 5 milyon metrekare yeri var. Gaziantep’e gelir gelmez bu alanı TOKİ’ye devrettim. Belediye kentsel dönüşüm yapacak. Belediye-TOKİ işçi kardeşlerimiz için orta ve uzun vadede 50 binden başlayıp, 200 bine gidecek şekilde konut yapılacak. Böylece Gaziantep’in konut sorunu kökten çözülecek. OSB’de demiryolu hattını hızlı metroya dönüştüreceğiz. Gazi-Ray projesi. Ayrıca eğitimde 70 yılda yapılanın kat kat fazlasını yaptık. Gaziantep’te eğitimde arzuladığımız yerde değiliz. Gaziantep’in hazine imkanlarını, hazine mülklerini harekete geçireceğiz, onları ekonomiye kazandıracağız. Sağlıkta şehir hastanesinin yanısıra iki hastane daha yapılacak. Bunun yanısıra Gaziantep’in Avrasya’nın en önemli üretim üstlerinden biri olacağına inanıyorum. Küresel birikimimi, tecrübemi Gaziantep’in hizmetine sunacağım. Bunlar vaat değil bizim farkımız.” Meral KINACILAR