Çolak, "Belediye personellerinin ulaşım ücretleri 3'e bölünüyor. Sarı otobüsler olarak 73 TL alırken, mavi otobüsler ise 194 TL alıyor. Bir pay da belediye otobüslerine veriliyor. Dağıtılan ücret otobüs sayısına bölünsün" dedi.

PARA OTOBÜS SAYISINA BÖLÜNSÜN

Gaziantep'te 184 tane mavi otobüs, 487 tane sarı otobüs, 180 tanede belediye otobüsünün ulaşım hizmeti verdiğini belirten Sofu Çolak, "Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ ile beraber 500 civarında personelden, sendikal sözleşmelerinden dolayı kurum tarafından ulaşım için günlük 3 tane bilet kesiliyor. Biz dolmuşken bu para şehirde ne kadar otobüs varsa eşit olarak dağıtılıyordu. Biz otobüs olunca bunları üretsiz taşıdık, tek kuruş para almadık. 2017 yılında ise mavi otobüsler, sarı otobüsler ve belediye otobüsleri diye toplam parayı üçe böldüler. Talebimiz bu para otobüs sayısına bölünsün. Çünkü taşıma işlemenin yüzde 60'ını bizim yapıyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE PERSONELİNİ 3 YIL BEDAVA TAŞIDIK

Adil bir paylaşım istediklerini, bu uygulamada adaletsizlik olduğunu dile getiren Çolak şunları söyledi:"Burada yanlış bir uygulama var bunun düzeltilmesi için belediyeden talepte bulunduk. Belediye personelinden kesilen paralar eşit dağıtılsın istiyoruz. Şu anda 3 grup halinde dağıtılıyor bir pay belediye, bir pay mavi,bir pay da sarı otobüsler alıyor. Biz bunun araç başı dağıtılmasını istiyoruz. Mavi otobüsler 194, biz 73 TL alıyoruz. Araç başına göre eşit olarak verilmeli. Dağıtılan ücret otobüs sayısına bölünsün. Bunun için dilekçe verdik ancak cevap alamadık. Bu haksızlığın önüne geçilmesini istiyoruz. Ruhsatımız yokken, biz 3 yıl belediyenin personelini bedava taşıdık. Bu haksızlık önlensin. Burada belediyenin zararıda yok sadece bizim paramızı alıyor mavi otobüslere veriyor. Bunu kime sorarsa sorsunlar, bir tanesi bize haksız derse biz almayalım. Ama haklıyız. Esnafımızın bu konuda beklentisi var, ondan dolayı sitem ediyor. Biz şekilde hakkımızı istiyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR