Özel Halk Otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki sorun çözüleceğine, gittikçe içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor.

Asım Güzelbey döneminde dolmuştan otobüse dönüşen, ancak Özel Halk Otobüslerinin yargıya taşıdığı otobüs sorunundaki çözümsüzlük devam ediyor. Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan yeniden ihale kararına tepki gösterdi. Mahkemenin kararına saygılı olacaklarını söyleyen Sofu Çolak, "Ancak yeniden ihale diye bir şey olmaz. Çünkü müktesep haklarımız var. Tahditli plakalar nasıl ihaleye çıkar?" dedi. Çolak, yüzde 25 zam taleplerini de yineledi.

YÜZDE 25 ZAM İSTİYORUZ

Sofu Çolak, acilen zamma ihtiyaçları olduğunu, bu konuda belediyeye defalarca dilekçe götürdüklerini anlatırken, "Hep ucu açık konuşmalarla şu an olmaz deniyor. Biz belediye ve tramvaylarla eşit fiyat ve artı zam istiyoruz. Ne kadar sıkıntıda olduğumuz 500 mal sahibi ve şoförlerin imzalarını belediyeye sunduğumuzda görülecek. Hazır ki zamMımızı da elimizden aldılar. 1.50 kuruş olan fiyatı 1.25 kuruşa düşürdüler. Yüzde 25 zam istiyoruz" dedi.

700 KİŞİYİ BEDAVA TAŞIYORUZ

Toplu taşımanın yüzde 60'ını sarı otobüslerin, yüzde 20'sini mavi otobüslerin, yüzde 20'sini ise belediye ve tramvayların yaptığını belirten Sofu Çolak, bedava taşımada sabırlarının taştığını söyledi. Bu konuda federasyonla konuşacaklarını söyleyen Çolak, "Ayda 1250 tane serbest kartlının 700'ünü biz taşıyoruz" dedi.

KARARI KABUL ETMEYİZ

Halk otobüslerinin açtığı davayla ilgili de konuşan Çolak, "Büyükşehir meclisinde bu konuyla ilgili bir gündem maddesi görüşülmüş. Ayrıntılarıyla ilgili bilgimiz yok. İhale yapılacağı yönünde bilgiler duyuyoruz. Böyle bir kararı kabul etmeyiz. Meclis kararının iptali için dava açarız. Biz koltuk artırım bedelini belediyeye ödedik. Tahditli plaka nasıl ihaleye çıkar. Müktesap haklarımız var. Hukuki haklarımızı ararız. Her otobüs için esnaf 400 Bin TL borçlandı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR