Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, özelleştirme öncesi ve sonrasında büyük sıkıntılar yaşadıkları TEDAŞ'ta son aylarda büyük bir iyileşme gözlemlediklerini söyledi. Daha önce sık sık yaşanan elektrik kesintilerinde muhatap bulamadıklarını söyleyen Güneş, "186 sürekli meşguldu. Şimdi ise en ufak bir arızayı anında gelip çözüyorlar. TEDAŞ Küsget'e 5 Trilyon ayırmış. Üstelik Küsget esnafına elektriği yüzde 7-10 arasında ucuz verecekler" dedi.

TEDAŞ'TA İYİLEŞME VAR

Küsget sanayi sitesinin 40 yıllık elektrik direklerinin yeraltına alındığını, bunların yerine de aydınlatmalar dikildiğini belirten Güneş, "Anafartalar bulvarında tamamen elektrik direkleri yeraltına alındı ve aydınlatmalar dikildi. D ve C bölgesindende elektrikler yeraltına alınmaya başlandı. Diğer bölgelerde ise 2016'da yer üstünde hiçbir elektrik direği kalmayacak. Ayrıca trafolarımız güçlendirilmeye başlandı. Özelleşme sürecine göre TEDAŞ'ta iyileşme var. Bize söylediklerine göre Küsget'e 5 Trilyonluk yatırım yapıyorlar" diye konuştu.

TOPLANTININ FAYDASI OLDU

Güneş, Toroslar EPSAŞ'ın esnafa elektrikte yüzde 7-10 arasında indirim yapacağı müjdesini vererek, "Kullanılan elektrik miktarına göre esnafa indirim de yapacaklar. TEDAŞ Müdürü Sayın Mehmet Unsu'ya teşekkür ediyorum. Şimdi arıza olunca kendisini rahatlıkla arıyorum. Anında gelip sorunu çözüyorlar. 186 devamlı meşgul oluyordu. Son yaptığımız toplantının çok faydası oldu, şikayetlerimiz ciddiye alındı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR