Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu’yu Eskişehir maçı öncesi korku saldı. Futbolcularının Fenerbahçe maçından sonra konsantrasyon eksikliği olacağını ve sürekli onları uyardığını söyledi.

Oyuncularına antrenman öncesindeki son konuşmada artık Fenerbahçe maçını geride bırakmaları gerektiğini söyleyen Topçu, “Biraz önce takımla konuşma yaparken onlardan artık Fenerbahçe maçını unutmalarını istedim. Çünkü büyük maçlardan sonra diğer karşılaşmaya konsantrasyon daha zorlu oluyor. Ben de bunu dile getirdim ve Eskişehirspor maçının da en az o kadar önemli olduğunu söyledim. Futbolcularımdan tamamen kafalarından çıkarmalarını istedim ama gündemi gerçekten çok meşgul etti. Hakem kararları olsun, verilmeyen penaltımız olsun gerçekten çok konuşuldu. Ancak bunları futbolcularımıza unutturmak zorundayız. Çünkü her hafta farklı bir mücadeleye çıkıyoruz. Nasıl ki mağlup olduktan sonra galip gelmeyi başardığımız maçlar oluyorsa burada da aynısını yapmak zorundayız” dedi.

“ZOR BİR KARŞILAŞMA BİZİ BEKLİYOR”

Rakiplerinin bu maçı kurtuluş maçı olarak görebileceğini söyleyen Topçu, “Eskişehirspor’a puan durumunda baktığımız zaman son sırada olarak göze çarpıyor. Bizim maça da kurtuluş maçı olarak bakacaklardır. Oradaki atmosferi ve seyirciyi de çok iyi biliyorum. Daha önce Eskişehir’de çalışma fırsatı bulmuştum. Ve orada taraftarların bu maça önem gösterip, oyuncularını daha farklı motive edeceklerini düşünüyorum. Gerçekten zor bir karşılaşma bizi bekliyor, eksik oyuncularımızda bulunuyor. Bu zorluğun altından kalkabilmek için geçen haftaki Fenerbahçe maçındaki mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Oradan alacağımız iyi netice bizi ligde, daha farklı bir duruma getirecektir. Umuyorum ki hem iyi futbol yansıtıp, hem de iyi bir netice alacağız” dedi.

ZEMİNE ALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Kamil Ocak Stadı’nın zeminine yapılan eleştirilere de cevap veren Mutlu Topçu, “Zemin konusunda özellikle ulusal medyada çok üstüne gidildi. Ancak burada iki profesyonel takımın maçlarını oynadığı unutulmamalı. Biz stadımızı Büyükşehir Belediyespor’la da paylaşıyoruz. Dolayısıyla her ne kadar muhteşem bir zemin bile yapılmış olsa da sıkıntı olacaktır. Sezon başında bir kaç çalışma yapıldı ancak tam yetmedi diyebilirim. İnşallah devre arasında bu konuya daha çok önem verilip, çalışmalar yapılacaktır. Ancak bizde zeminle olarak sıkıntımızı dile getiriyoruz ama buna da alışmak zorundayız. Gittiğimiz bazı yerlerde de bununla ilgili sıkıntılar çekiyor. İki takım içinde aynı zemin olduğu için bunu bahane olarak söylememeliyiz” dedi.

SİVASSPOR MAÇI HARİÇ HEP İYİ OYNADIK

Geride kalan 14 haftayı da değerlendiren Topçu, “Zaman zaman ben de kendime 14 haftadan memnun muyum diye soruyorum. İlk 10 maçta 14 puan alarak aslında istediğim noktaya gelmiştik. Sivasspor maçı hariç bu sezon oynadığım tüm karşılaşmalardan memnunum. Deplasmanda da içeride de Sivasspor hariç tüm maçlarda gerçekten iyi bir oyun sergiledik diyebilirim. Hatalarımızın üzerine gidip, bunları düzeltmek amacındayız. İlk yarının tamamlanması için sadece 3 maç kaldı ve biz bunların hepsini kazanacak düzeydeyiz. İlk devrenin bitiminde konuşmak ve değerlendirme yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

“ELBETTE TAKVİYELER OLACAKTIR”

Sezonun ilk yarısını tamamlamak için 3 maçları kaldığını söyleyen Topçu, transfer konusunda ise beklemede olacaklarını söyleyerek, “Şuan önümüzde üç maç var. Barcelona’da Real Madrid’de bile hep daha iyisini yapmak için takviyelerde bulunurlar. Bizde de transferler elbette olacaktır ancak önümüzde zorluk düzeyi çok yüksek 3 maç bulunuyor ve bunu şimdi konuşmak doğru olmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.