Spor Toto Süper ligin 7. Haftasında kendi evinde konuk edeceği Osmanlıspor maçı hazırlıklarını sürdüren Gaziantepspor’da teknik direktör Mutlu Topçu’nun hedefi erken gol bulmak.

Geçen hafta oynadıkları Galatasaray karşısında erken gol bulduklarını açıklayan Topçu, Osmanlıspor’un kendi yarı alanına kapandığını ve hızlı oyuncularla çabuk atağa kalkan bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Kırmızı – siyahlı taraftarlarla daha da güçlü olduklarını ifade eden teknik patron, Ankara temsilcisi karşısında kazanacakları üç puanda tribünlerin de katkısının olmasını istedi.

İYİ İŞLER YAPACAĞIZ

Geçen hafta oynadıkları Galatasaray karşısına maça iyi başladıklarını ve golü bulduklarını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, “Golü attıktan sonra erken yedik ve akabinde son dakikalara kadar direnebilsek daha farklı sonuç olacaktı. Galatasaray maçıyla alakalı zaman zaman oynadığımız futboldan memnuniyetimiz var gerçi kötü olduğumuz durumlardı oldu. Tabi genel olarak baktığımız da daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR

Osmanlıspor’un oldukça iyi bir takım olduğunu aktaran Topçu, “Özellikle kendi sahasında birinci bölgede oyunu kabullenip çok iyi kontratağa çıkan bir takım, dolayısıyla biz hem golü ararken hem de defansif anlamda dikkat etmemiz gereken unsurlar var. Kendi sahamızda avantajımızı kullanmak istiyoruz, bizim üç puandan başka düşüncemiz yok” dedi.

HIZLI OYUNCULARI VAR

Osmanlıspor’un oyunu kendi sahasında kabul ettiğinden dolayı katı savunma yaptığını açıklayan Topçu, “Kanatlardan ve forvette hızlı oyuncuları olduğu için oyunu çabuk oynuyorlar. Bu anlayışla ligde 11 puan topladılar, tabi böyle takımlara karşı golü erken bulmak bizim için avantaj. Golü bulduktan sonra rakipte açılacaktır, dolayısıyla golü yemeden bulacağımızı erken gol maçın seyrini çok değiştirecektir” dedi.

TARAFTARLARIMZI BEKLİYORUZ

Osmanlıspor maçının Cumartesi 16’00’da oynanacak olmasını erken bir saat olarak değerlendiren Topçu, “Sonuçta taraftarlarımızı her zaman yanımızda görmek bize keyif kazandırıyor. Onlarla futbol anlam kazanıyor, biz onlarla güçleniyoruz ben inanıyorum ki bizi desteklemeye geleceklerdir. Osmanlıspor maçına onları bekliyoruz, İnşallah destek verirlerse alacağımız galibiyette onların büyük payı olacaktır” dedi.

DÜRÜST DAVRANDI

Hakem hatalarının Gaziantepspor’a karşı çok daha bariz bir şekilde olduğunu ifade eden Topçu, “Kasımpaşa – Rize maçında hakemin şanssızdı. Bence çok dürüst bir davranış sergiledi bundan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Tabi insanlar yapabilir hataları kabul etmekte bir erdemliktir. MHK’nin ceza değil de daha farklı bir yol tutması lazım. Böyle açık sözlü hakemlere ihtiyacımız var yeri geldiğinde bizim de başka takımların da canları yanıyor. Ama çıkıp ta bu zamana kadar hiçbir hakem bu kadar dürüst olmadı” dedi.

ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

A milli takımının Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı maçlara da değinen Topçu, “Matematiksel olarak şansı devam eden hiçbir takımın umudu bitmez. Bizim milli takım iyi bir takım Hollanda karşısında çok iyi işler yaptık. Dolayısıyla iyi futbol oynayarak ben gruplardan çıkacağımıza inanıyorum. Bazı takımlara karşı alınan sonuçlar bizi üzdü ama Fatih Terim hoca ne yapacağını biliyordur, çok ta kaliteli futbolcu grubuna sahip. Dolayısıyla buradan yüzünün akıyla çıkacaklardır” acıkmalarında bulundu.