Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adana Demirspor ve Galatasaray – Trabzonspor maçında yaşanan hakem hatalarıyla ilgili yorumlarda bulundu. Teknik direktör Mutlu Topçu’nun, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla ilgili açıklama yaparken “şanssızlık yaşadığımızı düşünüyorum” diyerek mavi-beyazlıları sahiplenmesi de dikkatlerden kaçmadı.

“CANIMIZI FAZLA ACITABİLİYOR”

Geçtiğimiz hafta yaşanan hakem hatalarıyla ilgili de görüşlerini belirten Mutlu Topçu, “Her takımın başına ne yazık ki böyle hakem hataları geliyor. Ama bazen gerçekten canınızı çok daha fazla acıtabiliyor. Bizim için bunun örneği Trabzonspor maçıdır. Zorlu bir deplasman 2-0 öndeydik ama olmayan bir faul ve akabinde ofsayttan gol yedik ve maç berabere bitti. Bunu biz çok dile getiremiyoruz ama herkesin başına geliyor. Ama Galatasaray-Trabzonspor maçındaki gibi hatalar üst üste gelirse bunun yansıması da kötü oluyor. Dolayısıyla futbol camiası olarak hem hakemlerimizle, yöneticilerimizle, futbolcularımızla bir bütün olmak zorundayız. O hakem bıraksın, yönetici bıraksın, hoca bıraksın demek belki işin kolayı ama buna çözüm aramalıyız” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK ŞANSSIZLIK YAŞADIK”

PTT 1. Ligde oynanan Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor - Adana Demirspor maçında da hakemlerin hatalı yönettiğini kabul eden Topçu, “Gerçekten Büyükşehir Belediyespor olarak Adana Demirspor karşısında şanssızlık yaşadığımızı düşünüyorum. İki oyuncunun atılması ve özellikle birinin oldukça tartışılır olması bizi de üzdü. Gönül isterdi ki bu hatalar hiç olmasın ancak bu futbolun doğasında olan bir şey. Dediğim gibi nolursa olsun kolaya kaçmayıp, çözüm aramak zorundayız” dedi.