Kasımpaşa maçının son hazırlığını dün akşam yaptığı taktik antrenmanıyla sonlandıran Gaziantepspor’da teknik direktör Mutlu Topçu, açıklamalarda bulundu.

Türk futbol severlerin tribünlere gelmemesini kanayan bir yara haline dönüşmesi olarak değerlendiren Topçu, onları maçlara getirmenin ise kendilerine düşen görev olarak nitelendirdi.

Gaziantepspor’a bu sezon iyi futbol oynatma sözü veren genç teknik adam, Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yaptıklarını ifade etti.

AVANTAJIMIZI KULLANACAĞIZ

Yeni sezon öncesi ligde mücadele eden bütün takımlara başarılar dileyen Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, “Uzun bir kamp döneminden sonra yarın akşam kendi evimizde sezonun ilk maçını oynayacağız. Rakip iyi bir takım ve iyi de bir hocaları var. Özellikle defansif anlamda çok iyi kadrosu olan bir ekip. Orta sahaya da iyi oyuncular aldılar, bizde iyi transferler yaptık. Bizim açımızdan çok öneli bir karşılaşma, içeride oynuyoruz hem saha hem de seyirci avantajımızı kullanıp maçı kazanmak istiyoruz bütün çalışmalarımız bu doğrultuda” dedi.

TRANSFER KOLAY OLMUYOR

Transfer sezonun henüz bitmediğini ve görüştükleri futbolcuların olduğuna aktaran Topçu, “ Özellikle defansa ve ofans yönüne bir iki arkadaş daha aramıza katılabilir. Çalışmalarımız devam ediyor, transferler kolay olmuyor. Görüştüğümüz arkadaşlarımız da aramıza katılırlarsa o zaman daha güçlü bir ekip haline geleceğiz” dedi.

BİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR

Takımda içerisinde iki futbolcuda ufak aksaklıkların olduğunu onların da maç saatine kadar düzeleceğini ifade eden Topçu, “Bu arkadaşlarımızın da aramızda olacağını düşünüyorum. Gaziantepsporla alakalı olmayan taraftarların tribüne gelmeme durumu var. Bu ülkemizde son yıllarda kanayan yara haline geldi. Maalesef taraftarlar bir şekilde gelmiyorlar ama bana göre burada teknik direktörlere düşen görevlerde var biz iyi futbol oynatmak zorundayız. Taraftarları tribünlere çekmek için çok iyi futbol oynatmak zorundayız bizde bunun için buradayız. Bu sene daha ofansif futbol oynatmak için uğraşacağız. İnşallah taraftarlarımız tekrar bizleri tekrarlamaya gelirler” dedi.

Geçen sezon 40 puanla ligi 140’uncu sırada tamamlayan bir Gaziantepspor olduğunu hatırlatan Topçu, “ Bu sezon özellikle puan anlamında daha iyisini yapmak zorundayız. Puan ve futbol anlamında daha iyi şeyler yapmayı düşünüyoruz. Kazandığımız maçlardan sonra her maçı ayrı ayrı düşünmek zorundayız. Bizim şuan düşündüğümüz tek maç Kasımpaşa maçı ve oradan üç puan almayı istiyoruz” dedi.

SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR

Maçlara ailece gelen taraftarların olduğunu açıklayan Topçu, “Tabi bunların yanı sıra fanatiklerimizde var. Taraftarlarımız sahada futbol seyretmek ve coşkuyu yakalamak istiyorlar. Onlara neden gelmiyor veya neden kötü tezahürat yapıyorsunuz diyemeyiz ama herkesin sağduyulu olması lazım. Millet olarak sağduyuya ihtiyacımız var bizleri destekleyecek olan taraftarlarımız maçın sonuna kadar yanımızda olmaları gerekiyor. Dolayısıyla biz iyi futbol oynatacağımız sözünü veriyoruz onlarda bizi desteklesinler” dedi.

KALİTELİ YABANCI BULMAK ZOR

Her sene yabancı statüsünün değiştiğini aktaran Topçu, “Bu sezon 14 yabancı olacak eğer bunlar yetenekli ve iyi düzeyde olurlarsa Türk futboluna çok katkıda bulunacaklardır. İyi yabancı bulmakta önemli bu da ligin kalitesini arttıracağını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.