Kalyon kavşağı ile Tugay arasında bulunan Tarım Müdürlüğü arazisinin Büyükşehir Belediyesine geçtiği ve burasının TOKİ’ye verileceği iddiası ortalığı karıştırdı.

Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasının bulunduğu 10 Dönümlük alanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi, gözleri iştah kabartan bölgeye çevirdi.Tarım Müdürlüğü'nün dışında çoğu eski yapı olan ve kent merkezinde kalan Çevre Müdürlüğü, İller Bankası, DSİ gibi diğer kurum binalarının bulunduğu alanların da büyükşehire geçip geçmeyeceği konuşuluyor.

BAKAN EKER 'TAMAM' DEMİŞTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in ,Gaziantep'e son gelişinde o dönem bakan olan Fatma Şahin, kendisinden Antepfıstığı Araştırma İstasyonu'nun yerini talep etmiş, Mehdi Eker de, "Biz size burayı ve tarım müdürlüğünün yerlerini verelim, sizde bize dışarıda uluslararası nitelikte yerler yapın" demişti.

BÜYÜKŞEHİR BİNA YAPACAK

Antepfıstığı Araştırma İstasyonunun 146 dönümlük alanının yanısıra, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve müdürlüğe ait Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünün bulunduğu alanlar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediyesi, bu alanlara karşılık hem Antepfıstığı Araştırma İstasyonu'na hem de, Tarım İl Müdürlüğü ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne Tıp Fakültesi'nin arkasında hizmet binaları ve toplantı salonları yapacak.

TOKİ'YE Mİ VERİLECEK?

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasının büyükşehire devrinin ardından gözler o sırada bulunan İller Bankası, DSİ, Karayolları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binalarına çevrildi. Buralar resmi kullanım alanı, eski ve kent merkezinde kalmış durumda. Tarım Müdürlüğünün yanısıra Fevzi Çakmak sağlıklaştırılma projesi kapsamında iştah kabartan bu bölgede, bu kurumlarında büyükşehire geçeceği konuşuluyor. İddialar, buraların Stad'ın yerine TOKİ'ye verileceği yönünde. Meral KINACILAR