CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin bir süre önce Haftaya Bakış köşesinde gündeme getirdiği, polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sorunuyla ilgili, Gaziantep Valiliği'ne başvuru yaptı. Kalkan, konutların, noter huzurunda kuraları çekilmiş, ilk ödemeleri bankaya yatırılmış olmasına rağmen neden başlanmadığını sordu. Uğur Kalkan'a, Büyükşehir Belediyesi'nden cevap olarak meclisin yapmış olduğu imar tadilatlarının tarih ve sayısı gönderilirken, TOKİ'den gelen yazıda ise, altyapıya ilişkin sorunların ilgili belediyece çözülmediği, bu şekliyle ihale edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

VALİLİK VE EMNİYET DESTEKLEMİŞTİ

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, Valiliğe, 2011 yılında Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği, polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi oması için Geneyik Mahallesi'nde bir proje başlatıldığını belirterek, bu projeye neden başlanmadığını sordu.

TOPLANAN PARANIN AKIBETİ NEDİR?

Kalkan, "23 Ekim 2013 tarihinde Gaziantep 5.Noter huzurunda çekiliş yapılmış ve konut sahibi olmaya hak kazanan 823 kişi ilk ödeme olarak 6000'er lira bankaya para yatırmıştır. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmamış. Bu konutlarla ilgili olarak toplanan 4 Milyon 938 Bin Lira'nın akibeti nedir? Polis mensupları ve emniyet çalışanlarının paralel yapıya mensup oldukları iddiasıyla projenin durduğu doğru mudur? Onkoloji civarındaki bu arsanın başka kişilere veya Vakıflara tahsis edileceği doğru mudur? Bu projenin başlaması için herhangi bir yol istimlakı gerekli midir? Herhangi bir yol istimlakı gerekliyse;gerekli olan bedel ne kadardır? Bu vatandaşların mağduriyetini giderme adına yapılan veya yapılması planlanan çalışmalar nelerdir?" dedi.

BELEDİYE VE TOKİ'NİN CEVABI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi cevap olarak meclisin yapmış olduğu imar tadilatlarının tarih ve sayısını göndermekle yetinirken, konuyla ilgili Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finans Dairesi Başkanlığı da cevap gönderdi. TOKİ'den gönderilen yazıda "Yapılan incelemede altyapıya ilişkin sorunların ilgili belediyece çözülmediği anlaşılmıştır. Söz konusu konutların altyapı sorunu çözülmeden ihale edilmesi mümkün değil "denildi.

VAKFA MI TAHSİS EDİLECEK?

Kalkan, konuyla ilgili yetkilileri daha fazla hassasiyet göstermeye davet ederken, "Her zaman varlıklarıyla gurur duyduğumuz polis, şehit ve gazi ailelerinin mağdur olması hepimiz adına üzüntü verici bir durumdur. TOKİ'nin belirttiği altyapı sorununun bir an önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce çözülüp, mağdur vatandaşlarımızın en hızlı şekilde evlerine kavuşmalarını bekliyoruz. Ayrıca konut yapılması planlanan bu alanın bir VAKFA tahsis edileceği söylentilerine de inanmak istemiyoruz" dedi. Meral KINACILAR