HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kilis'i sordu. Suriye sınırı ile dip dibe olan Kilis ve bölge halkının gün geçtikçe korku ve kaygılarının arttığını belirten Toğrul, "Bölge halkı sınırın diğer tarafından yaşadığımız bölgeye bombalar düşecek mi kaygısı ile yaşamaktadır. IŞİD terör örgütünün bölgede sıkışmış bir durumda olduğu ve başka çaresi kalmayınca kendisine destek verenlere yöneleceği kaçınılmazdır" dedi.

YAŞAM RİSKLİ OLDU

"Uzmanlar Türkiye'deki IŞİD terör örgütü tehdidinin daha riskli bir boyuta taşınacağı görüşündedir" diyen Toğrul, "Genelkurmay başkanı ile MİT müsteşarının bölgede incelemelerde bulunması bölgede daha sıcak gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor. Önümüzdeki dönemde, IŞİD terör örgütüyle çatışmaların artacağını bununda sınırdaki kentlerde yaşamı daha riskli bir hale getireceği belirtilmektedir. Bu bağlamda; Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana Kilis ve Türkiye sınırına kaç adet bomba düşmüştür? Türkiye sınırına IŞİD terör örgütü tarafından kaç saldırı gerçekleştirilmiştir?" diye sordu.

KİLİS GÜVENLİ Mİ ?

Toğrul devamla; "Kilis sınırına düşen bombalardan kaynaklı maddi zarar gören vatandaşların zararları karşılanmakta mıdır? Kilis'te günümüze kadar kaç tane IŞİD terör örgütü üyesi yakalanmış ve bunlardan kaçı tutuklanmıştır? Kilis'te tespit ettiğiniz IŞİD'e ait kaç tane hücre evi bulunmaktadır? Kilis'e düşen roketatarların ardı arkasının kesilmemesini neye bağlıyorsunuz? Roketatar saldırılarına cevap vermenin ötesinde siyaseten bu saldırıların kaynağının kurutulmasına dair ne gibi önlemler alacaksınız? Suriye'de yürütülen politikanın bugün Kilis ve Hatay başta olmak üzere birçok kentin ve vatandaşın can güvenliğinin olmadığı şehirlere dönüştürülmüş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" HABER MERKEZİ