HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep’te IŞİD’in bütün faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak için meclis araştırması açılmasını talep etti. Toğrul, "Gaziantep ve çevresinde çok sayıda IŞID uyuyan hücresi olduğu, halk arasında özellikle kenar semtlerde yoğun bir şekilde IŞID terör çetesine ait militanlarının görüldüğü çeşitli hastanelerde tedavi gördükleri farklı isimler altında dernekler kurup örgütlendiklerine dair bilgiler yer almaktadır" dedi.

İNTİHAR YELEKLERİ

Verdiği önergede dikkat çeken konulara değinen Toğrul, "Türkiye'de birçok canlı bomba saldırısı düzenleyen terör örgütü IŞİD, geçen yıl getirdiği canlı bomba yelekleri yakalandıktan sonra IŞİD terör örgütünün Gaziantep’te yeleklerin hazırlandığı bir atölye kurduğu belirtilmektedir. IŞİD çetesi üyelerinin intihar yeleklerini Suriye’den getirmek yerine de Gaziantep’te kurdukları atölyede ürettikleri belirtilmektedir. Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan fotoğraflarda dikiş makinesi, kumaş parçaları, intihar yelekleri, amonyum nitrat ve demir bilyeler yer almaktadır."

SINIR GÜVENLİĞİ

Toğrul açıklamasında, "Gaziantep’te sınır güvenliğini almakla görevlendirilen bazı rütbeli askerlerin IŞİD terör çetesi mensuplarıyla telefon görüşmelerinin kaydı bazı medya kuruluşlarında yer almıştır. 22 Ekim’de Türkiye sınırı tarafında çekildiği belirten görüntüler de; silahlı iki IŞİD terör örgütü üyesiyle, akrep tipli zırhlı araçtan inen Türk Silahlı Kuvvetlerinin konuşmaları görüntülenmektedir. Gaziantep ve çevresinde çok sayıda IŞID uyuyan hücresi olduğu, halk arasında özellikle kenar semtlerde yoğun bir şekilde IŞID terör çetesine ait militanlarının görüldüğü çeşitli hastanelerde tedavi gördükleri farklı isimler altında dernekler kurup örgütlendiklerine dair bilgiler yer almaktadır. Bu kapsamda, Kamuoyunda Gaziantep’in sürekli IŞİD terör örgütünün transit geçiş yaptığı, Gaziantep’i bir üst olarak kullandığını göz önünde bulundurduğumuzda bu durum kent için ciddi bir kaygıya yol açmaktadır. Bununla birlikte, Kentin IŞİD terör örgütünün tehdidi altında olduğu kanısını yaratmaktadır. TBMM’nin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini bu amaçla meclis araştırması açılması gerektiğini talep ediyoruz" dedi. HABER MERKEZİ