Kırmızı - siyahlılar, kendi evinde konuk ettiği lider Tofaş’a yine mağlup oldu. Nenad Markovic Gaziantep Basketbol ile çıktığı ilk maçında kötü gidişe engel olamadı. Kırmızı - siyahlı temsilcimiz bu maçın ardından ligde ki 7’inci yenilgisini alırken, Bursa temsilcisi Tofaş ise yoluna namağlup devam etti.İki takımın da hücumda üretken başladığı maçın ilk beş dakikası TOFAŞ’ın 13-10 üstünlüğüyle geçti. Gaziantep Basketbol oyuncularının bireysel çabalarıyla skora tutunurken konuk ekip sezon başından bu yana savunmada sert, hücumda akıcı görüntüsünü sürdürdü.
Ev sahibinin üst üste top kayıpları ve TOFAŞ’ın keskin oyunuyla ilk çeyreğin bitimine üç dakikadan biraz fazla skor 19-10’a gelmişti. Özellikle Gaziantepli taraftarlarının maça ilgi göstermemesi kırmızı-siyahlıların düşük enerjisi görüntüsü misafir takım için işleri biraz daha kolaylaştırdı.
Ancak TOFAŞ hücumda tekleyip Gaziantep sayılar çıkarmayı başarınca ilk 21-17’lik sonuç ve dört sayı farkla bitti.
İkinci çeyreğin ilk yarısında Barış Ermiş’in oyuna dahil olmasıyla hareketlenen TOFAŞ savunmada da yeniden disiplinli görüntüsüne döndü. Gaziantep çeyreğin ilk molasını aldığında skor 32-20’ydi. Yarıya beş dakika kala oyun, farkın çift hanelerde kalacağının işaretlerini vermeye başlamış, skor 37-26’ydı. Kırmızı-siyahlıların hem hücumda hem savunmada düzenden yoksun görüntüsüyle kontrolü iyice eline alan TOFAŞ yarıyı da 34-50’lik skorla rahat bir şekilde önde geçti.
Karşılıklı sayılar ile başlayan ikinci yarıda televizyon molasına 45-58 TOFAŞ üstünlüğü ile gidildi. Mola dönüşü harika bir seri yakalayan Gaziantep Basketbol, farkı uzun bir aradan sonra tek hanelere indirdi. (51-60) Bu bölümde Freimanis ve Sean Armand, etkili performanslar gösterdiler. TOFAŞ, farkın bu çeyrekte daha fazla kapanmasına izin vermedi ve son 10 dakikalık bölüme deplasman ekibi 56-65 önde girdi!
Son çeyreğe harika bir performansla başlayan Sammy Mejia, Gaziantep Basketbol’un geri dönüşünü durdurdu ve önce serbest atış çizgisinden ardından hızlı hücumda bulduğu sayılarla farkı bir kez daha 14 sayıya taşıdı. (58-72) Molaya giden Gaziantep Basketbol, kenardan DJ White’ın üst üste 5 sayısıyla döndü. (63-72) Ancak bir kez daha sahne alan Sammy Mejia, rakibinin serisini durdurdu. Bu dakikadan sonra her iki takım da kalan süreyi rölantide geçti ve şutlarında isabet bulan TOFAŞ, sahadan 69-87 galip ayrıldı.
Maçın TOFAŞ adına en skorer oyuncusu 27 sayı ile Sammy Mejia oldu. Tony Crocker 14, Owens da 12 sayı ile galibiyette önemli katkıda bulundular.
Gaziantep Basketbol adına Sean Armand’ın 19 sayısı farklı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Freimanis, karşılaşmayı 14 sayı ile tamamladı.
Bu sonucun ardından TOFAŞ ligde namağlup liderliğini korudu. Gaziantep Basketbol ise 1 galibiyette kaldı.