Türkiye Basketbol 1. ligin 21. haftasında deplasmanda Trabzon Medical Park’ı farklı mağlup ederek Play Off umutlarını arttıran Royal Halı Gaziantep, Tofaş maçına dönüm karşılaşması olarak bakıyor.

Bu sezon sakatlıklardan dolayı takımın kimyasının bir türlü oturmadığını söyleyen eflatun sarılı temsilcimizin genel menajeri Boray Dai, Tofaş maçının sonucu kaderlerini belirleyeceğini ifade etti.

Hafta son kendi sahalarında Bursa temsilvisi Tofaş ile oyanayacakları maçtan galibiyetle ayırtılmaları durumunda Play Off potasını zorlayacaklarını aksi takdirde küme düşecek adaylar arasında yer alacaklarını aktaran Dai, bu maça büyük önem verdiklerini açıkladı.

HÜCUMDA STANDARTI YAKALADIK

Trabzonspor maçına son derece iyi hazırlandıklarını söyleyen Dai, “Biz maça çok iyi başlayınca Trabzonspor’un konsantrasyonu bozuldu. Sanırım Salı günü oynayacakları Eurochallenge maçını da düşünüyorlardı. Ancak biz sadece Trabzonspor maçında değil, son haftalarda kaybettiğimiz Darüşşafaka Doğuş da dahil bütün maçlarda iyi oynadık. Hücumda belli bir standardı yakaladık. Trabzonspor karşısındaki 16 üçlük isabetimiz ve attığımız bütün şutlar organizasyonun sonucuydu. Sistem içinde oynayınca en büyük silahımız olan dış şutlarla farkı açtık.” dedi.

TOFAŞ’A ÖNEM VERİYORUZ

Son 4 haftada Trabzonspor ile birlikte Türk Telekom ve Beşiktaş’ı yendiklerini, Darüşşafaka’ya ise son topta kaybettiklerini hatırlatan Dai sözlerini şöyle tamamladı:

“TOFAŞ maçına büyük önem veriyoruz. Kazandığımız taktirde daha güçlü olarak play off hesabı, aksi halde yeniden son sıralara yaklaşmamanın hesabını yapacağız. TOFAŞ karşılaşmasını bir yol ayrımı olarak görüyoruz.”

MUHARREM TÜRKOĞLU