781 mahallede 4 bin muhtar adayı yarışacak

Gaziantep’te, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yaklaşık 4 bin muhtar adayı yarışacak. Şehir merkezi ve 9 İlçede toplamda 781 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerde yaklaşık olarak 4 bin muhtar adayı yarışacak bu adaylar arasında 6 tane kadın muhtar adayı bulunuyor.

KADIN ADAYLAR KİMLER?

Gaziantep’in tek kadın muhtarı olan Hatice Hortoğlu bu seçimlerde de aday oldu. Hortoğlu’nun yanı sıra Kayaönü Mahallesinden Hatice Hançerli, Çatalsu Mahallesinden Yeter Yurt, Yeditepe Mahallesinden Türkan Göçer, Alleben Mahallesinden Hülya Büyükgökçek ve Etiler Mahallesinden Hatice Karakuş bu seçimlerde muhtar olabilmek için yarışacaklar.

TİTİZ; BÜTÜN ADAYLAR ÖRNEK OLMALI

Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı ve Savcılı Mahallesi muhtarı Ökkeş Titiz, geçtiğimiz gün yaşanan bir muhtar adayının hayatını kaybettiği sekiz kişininde yaralandığı kavgadan duyduğu üzüntüyü belirterek ‘’ Son yaşanan olay çok üzücü ve şehrimiz için utanç vericidir. Bu tür adaylık kavgalarını tasvip etmiyorum. Bizler muhtarlar olarak örnek olması gereken insanlarız bu kavgalar kimseye yarar sağlamaz. Bütün adaylar olgun davranmalı ve halkın vereceği karara saygılı olmalıdır’’ diye konuştu. Haber: Bahri GEBEL