AĞRI'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında karayolunu yol kesen PKK'lı teröristler aralarında uluslararası taşımacılık yapan TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe vererek yaktı. Ateşe verilen tırlardan iki tanesinin Gaziantepli firmalara ait olduğu öğrenildi. Firmaların İran'a PVC ve izolasyon malzemesi taşıdığı öğrenildi.

Olay Van'ın Çaldıran İlçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt arasında bulunan ve Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde meydana geldi. Yolu kapatan PKK'lılar gelen araçları durdurdu. Sürücüleri indiren teröristler 12 aracı ateşe verdi. Olayın haber alınması üzerine güvenlik güçleri bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı. Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

İRAN'A MAL GÖTÜRÜYORLARDI

Ökkeş Kadir Kılıçparlar’a ait 27 AUN 29 plakalı TIR ile yine Gaziantepli Yusuf Kılıçparlar’a ait 27 Y 3134 plakalı TIR’da yanarak kül oldu. Türkmenistan ve İran’a PVC ve izolasyon malzemesi taşıyan TIR’lar yanarak kül oldu. HABER MERKEZİ