Gaziantep Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Üniversite Tercih Fuarı’nda “Tıp Eğitiminde Yeni Teknolojiler” konulu sunum gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Sınav, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere, 'Bundan sonra hangi mesleği yapacağını git seç!' demenin akıllı bir sistem olmadığını belirtti.

SUNUM YAPTI

Gaziantep Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, Üniversite Tercih Fuarı’nda “Tıp Eğitiminde Yeni Teknolojiler” konulu sunum gerçekleştirdi. Seminere katılanlara Sanko Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, tıp bölümüm önemli olduğunu belirterek, üniversitedeki bölümlerin tıp ve tıpla ilgili konular olduğunu belirtti. Sunumunda sıkça tıp eğitiminin zor olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sınav, tıp bilgisinin ezberle öğrenilemeyeceğini ve tıbbın görselle pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

TEMATİK BİR TIP ÜNİVERSİTESİYİZ

Tematik bir tıp üniversitesi olduklarını yineleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Tıp profesörleri, doktor, hemşire, fizyo terapist ve bilim adamı yetiştireceğiz. Önce öğrencinin, ‘Ben bunları yapmaktan hoşlanıyor muyum?’, ‘Ben bir hekim, doktor olmak istiyor muyum?’, ‘7 gün 24 saatimi hastalar, insanlar için ayırabilecek miyim?’ diye sorması gerekir. Onu düşünmesi gerekir. Kendinde doğru cevabı bulabiliyorsa buna evet diyebilirse o zaman gelmesi gerekir. Çünkü tıp eğitimi aman canım 6 sene okudum, doktor olmak hoşuma gitmedi, gideyim birazda fotoğrafçılık, kameramanlık yapayım denecek kadar ucuz bir şey değildir. 6 yılınızı veriyorsunuz kolay değil” diye konuştu. BÜLTEN