İstanbul Sarıyer’deki Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23’üncü Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödülleri töreninde Altunkaya Şirketler Grubu iki ödülle törene damgasını vurdu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23’üncü Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödülleri töreninde Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörünün Birincisi Altunkaya İnşaat Nakliyat ve Gıda Ticareti A.Ş. ve Meyve-Sebze Mamullerinde Sektör Birincisi olarak şampiyonlar ligine damgasını vuran Altunkaya Şirketler Grubu’nun ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya aldı. Altunkaya Şirketler Grubunun her iki ödülünü de Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’ya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, iş adamları Ali Koç, Ömer Koç, Ömer Cihad Vardan, Mehmet Ali Yalçındağ ile çok sayıda sanayicinin katıldığı ödül töreni, İstanbul Sarıyer’deki Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirildi. TİM’in ilk 500’e giren firmaları da ödüllendirdiği törende GAİB üyesi firmalar da çeşitli ödüllere layık görüldü.

TİM’DEN ALTUNKAYA’YA İKİ ÖDÜL BİRDEN

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektör Birincisi Altunkaya İnşaat Nakliyat ve Gıda Ticareti A.Ş., aynı zamanda Meyve-Sebze Mamullerinde Sektör Birincisi olarak iki ödüle birden layık görüldü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, ödülü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı.

Farklı sektörlerde dünya liderliğine soyunan ve markalarıyla Türkiye’nin dünya’daki gururu haline gelen Altunkaya Grup sektöründe dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasında yer alıyor.

MARKALARIMIZLA DÜNYA PAZARLARININ EN ÖNEMLİ AKTÖRLERİ ARASINDAYIZ

TİM’in İhracat Şampiyonları ödül töreninde iki farklı alanda sektör birinciliği ödüllerini alan Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya Şirket çalışmalarını da değerlendirerek “Altunkaya Şirketler Grubu merkezi Gaziantep’te bulunan ve birçok alanda faaliyet gösteren büyük bir işletmedir. Gıda sektöründen içecek sektörüne, sağlık ve temizlik sektöründen tarım ve hayvancılık sektörüne kadar birçok alanda Türkiye’yi dış pazarlarda temsil etmektedir. İki bine yakın çalışanı olan Altunkaya Şirketler Grubu 1980 yılından beri Türkiye’ye değer katmakta ve sürekli büyüyüp gelişmektedir. Faaliyetlerinin büyük bölümünü ihracat kanalında sürdüren Altunkaya Şirketler Grubu, elliden fazla ülkeye satış yapmakta ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Özellikle Orta Doğu pazarında sahip olduğu markaların çoğu pazar lideri olan Altunkaya Şirketler Grubu bu ülkelerde Türkiye’nin en önemli ve güvenilir temsilcilerinden birisi olmuştur. Altunkaya Şirketler Grubu global bir şirkettir. Sri Lanka, Irak ve İran’da ki çay tesislerinin yanı sıra, Dubai’de bulunan süt tozu ve doğal sıvı içecek üretim tesisleriyle dış pazarlarda adından övgüyle söz ettirmektedir. Tarım ve hayvancılık sektöründe de yatırımlarına hızla devam eden Altunkaya Şirketler Grubu, dış pazarlardaki ağırlığını her geçen gün arttırmaktadır” diye konuştu.