Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda, Sun Express Firması Pilotu Hakan Karal ve Er-AH Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Mesut Sevinç tarafından “Havayolu Nakliye Pilotluğu” konulu bilgilendirme semineri verildi. Sevinç, Türk sivil havacılık sektöründe özellikle ticari havacılığın oldukça hızlı ilerlediğini söyledi.

YETİŞMİŞ İNSAN SORUNU

Er-AH Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Mesut Sevinç, Türk sivil havacılık sektöründe özellikle ticari havacılığın oldukça hızlı ilerlediğini söyledi. Sevinç, “Sivil havacılığın önümüzdeki yıllarda da bu hızla ilerlemeye devam edecek. Yetişmiş insan kaynağı noktasında hali hazırda sorun yaşıyoruz. Türkiye’de yeri kadar Türk pilot olmadığı için yabancı pilotlar uçuş yapıyor. Bu tür seminerlerle üniversite gençliği nezdinde bu mesleğe ilginin biraz daha fazla artmasını, kokpitlerde Türk pilotların bulunmasını arzu ediyoruz” dedi.

ZORLU BİR SÜREÇ

Sun Express Firması Pilotu Hakan Karal, pilotluk mesleğinin özellikle eğitim sürecinin zorlu bir süreç olduğunu, adayların 18 aylık bir zaman diliminde 14 sınavdan oluşan ve 210 saatlik uçuş dersleri aldıklarını söyledi. Karal, “Kalifiye öğretmen sayısı bakımından eskiye göre sıkıntı yaşanmıyor. Geçmiş yıllarda yeteri kadar öğrenmen olmadığı için öğrenciler tek başlarına çalışmak zorunda kalıyorlardı. Artık alınan kaliteli eğitim sayesinde öğrenciler daha iyi bir eğitim alıyor” dedi. BÜLTEN