*Ticari araçların muayenesi 6 aya düşürülmeli

*Araçlar en çok fren değerinden kalıyor

*Terörün olduğu bir memlekette bu yanlış

TRAFİKTE SAATLİ BOMBA GİBİLER

TÜVTURK'un iş ortağı Doğu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, kentteki araçların saatli bomba gibi olduğunu ileri sürerek "ne frenleri sağlam, ne parçaları. Bunlar trafiğe çıkıyor. Bize öyle denetimler geliyorki, örneğin aracın emniyet kemerini sökmüşler. Mesela Gaziantep'te ne hikmetse fren değerlerinden dolayı çok araç kalıyor, freni tutmuyor, kontrol ettirmiyor. Avrupadaki insanlar için birinci önceliği ailesi, evi ve aracıdır. Mesela bir örnek vereyim bir araç gelmişti. Benzin deposuna giden hortumda çatlak var. Benzin damlıyor. Adam daha dert yanıyor ve 'benim arabam çok benzin yakıyor' diyor, dururken birisi sigara atsa bitti"diye konuştu.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret eden Tolga Batallı, yeni yatırımlarla ilgili bilgi verirken, araç muayenelerinde karşılaştıkları eksiklikleri de dile getirdi ve yapılacak yeniliklerden bahsetti. Nizip ve İslahiye'de tek kanallı istasyonlara birer tane daha ilave yapıldığını söyleyen Batallı, Gaziantep'teki 6 kanallı istasyona 3 kanallı yeni bir istasyonun da ekleneceğinin müjdesini verdi. Yeni istasyonla birlikte randevu sayılarında ciddi bir artış yapacaklarını söyleyen Tolga Batallı, bu yatırımların şehrimiz için 2023'e kadar yeterli olacağını belirtti.

EK YATIRIM ZAMANI GELMİŞTİ

Gaziantep'te ilk başta 6 kanallı bir istasyon yaptıklarını, ardından Nizip'ebir tane tek kanallı, İslahiye'ye oe bir tane tek kanallı istasyon yaptıklarını anlatan Tolga Batallı, "Bizim bir tane de mobil istasyonumuz vardı. Ayrıca Kilis ili de bizde. Kiliste'de bir tane tek kanallı istasyonumuz vardı. Bir tanede orada mobil istasyonumuz vardı. Araç sayılarının artışıyla birlikte, ek yatırımını yapma vaktimiz gelmişti bizim. İleride yatırım yapılacağını bildiğimiz için Nizip ve İslahiye istasyonlarını ihtiyaçtan büyük almıştık. Önce onların tek kanallarının yanına birer tane ilave kanal yaptık, iki kanallıya çıkarttık. Onlar şu anda devrede. Gaziantep merkezdeki bu 6 kanallı istasyonun yanına da yan taraftaki araziyi aldık. Orayada şu an bir tane 3 kanallı yeni bir istasyon yaptık. Herhalde 1 hafta 10 güne kadar bitmiş olur. Ayrıca yeni olan istasyonun iki kanalını büyük vasıtalara ayırdık. Elimizde verilere göre bu istasyonlar 2023'e kadar bizi çok rahatlıkla götürebilecek durumda" dedi.

İLK RANDEVUYA GAZİANTEP'TE GEÇİLDİ

Araç muayenede randevu sistemine geçen ilk büyükşehir olduğumuzu belirten Tolga Batallı, "Fatma hanımın bakanlığı döneminde bu konuda ricada bulunmuştuk. Türkiye're ilk yüzde 100 randevulu sisteme geçen istasyon Gaziantep oldu. Burada başarıyı elde edince büyükşehirlerdeki istasyonların hepsi bu sisteme geçti. Yeni istasyonla birlikte randevu sayılarında ciddi bir artış yapacağız. İlk başta insanlar şüphe ile bakıyorlardı. Biz araba doktoruyuz gördüğümüzü yazarız. İnsanlar öyle zannediyorlardı ki, bize muayeneye geldiğinde biz adamın motorunu indiriyoruz falan. Cama yaslanıp camdan bakıyorlardı. Daha önce sağ arka fren lambası adamın yanmıyordu, muayeneye geliyordu. Şimdi insanlar ön Check-uplarını yaptırıp araçlarını eksiklerini tamamlatıp öyle gelmeye başladılar. Bu da bize çok büyük katkı sağlıyor. Araçlara hızlı bir şekilde bakıyoruz. İnsanlar bilinçlenmeye başladı" diye konuştu.

TİCARİ ARAÇLARIN 6 AYDA BİR MUAYENESİ YAPILSIN

Öğrenci servis araçları, otobüs gibi ticari araçların muayenesinin 6 aya düşürülmesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu dile getiren Batallı, "Şimdi senede bir yapılıyor. En son bir öğrenci otobüsü devrilmişti. O öğrenci otobüsünün muayenesinin olmadığı tesbit edildi. Ondan sonra ulaştırma bakanlığı, emniyet genel müdürlüğü konuyu tartışmaya açtılar. 6 ayda yapılan toplantılarımız var, orada böyle bir konu gündeme geldi. Bence 6 aya düşürülmesi doğru bir iştir" dedi.

İSTANBUL'DA KAR LASTİĞİ DENETİMİ

Araçlarda denetimin, kontrolün önemine değinen Batallı şunları söyledi:"Gaziantep'te bir kar yağdı şehrin hali meydanda. İstanbul'da kar sürekli yağdığı için emniyet, kar lastiklerinin takılıp takılmadığını çok sıkı takip ediyor. Yani kar lastiği takmayan araçlar ana arterlerde trafiği yavaşlatıyor. İstanbul'da hızlı bir şekilde kar lastiği var mı, yok mu kontrol ediliyor. Eğer yoksa hemen sağa çekiyorlar, araçları devam ettirmiyorlar. Bizde bir kar yağdı, Mezarlığın oradan Kalyon kavşağına 1.5 saatte gittim. Eğer bir kontrol yapılmış olsa kar lastiği olmayan araçlar o yola çıkartılmamış olsaydı, oradaki o trafik sıkışıklığı olmazdı. Denetimler önemli, sıklaştırılırsa kontrol edilebilir" dedi.

ARAÇLARIN FRENİ TUTMUYOR

Muayene sırasında ilginç durumlarla karşılaştıklarını, bunun insanların aracına bakmadığını, önem vermediğini de gösterdiğini dile getiren Batallı şöyle devam etti:"Bize öyle denetimler geliyorki, örneğin aracın emniyet kemerini sökmüşler. Mesela Gaziantep'te ne hikmetse fren değerlerinden dolayı çok araç kalıyor, freni tutmuyor, kontrol ettirmiyor. Avrupadaki insanlar için ailesi, evi, aracıdır. Mesela bir örnek vereyim bir araç gelmişti. Benzin deposuna giden hortumda çatlak var. Benzin damlıyor. adamda diyorki benim arabam çok benzin yakıyor diyor, hortumu patlat. Sigara atsa bitti."

TERÖRÜN OLDUĞU BİR MEMLEKETTE BU YANLIŞ

Daha önce ağır kusur iken şimdi hafif kusur kapsamına alınan uygulamaları da eleştiren Batallı, "Daha önceden araçlarda ilk yardım çantası yoksa, bu ağır kusurdu. Bunu insanlar ne akla hizmetse, baskı uygulattılar hafif kusura indirdiler. İnanılacak gibi değil. Yine cam filmi konusu var. Biz ilk başladığımızda siyah cam filmleri ağır kusurdu. Cam filmi bugün hafif kusura çekildi. Terörün olduğu bir memlekette cam filminin hafif kusur olması bana göre yanlış. Çünkü aracın içini göremiyorsun" dedi.

LAZER ÖLÇÜM CİHAZI RAHATLATTI

Kasa ölçümlerini lazer ölçüm cihazı ile yapmaya başladıklarını, bununda kendilerini rahatlattığını anlatan Batallı, "Eskiden kasa ölçümlerini şerit metre ile yapıyorduk. Şimdi Avrupa'dan lazer ölçüm cihazları geldi, bunlarla yapıyoruz.Kasaların boyları otomatik olarak lazerle ölçülüyor. Yani bir milim dahi şaşmış olsa bilgisayar otomatikman bırakıyor. Bu muhteşem bir iş oldu. Biz o işten çok sıkıntı yaşıyorduk. İnsanlar kasayı uzatıyordu. Uzun kasa taktırıyorlardı muayeneye gelirken, kasa değiştirip gelen dahi oluyordu. Şimdi onların hepsi bir standarda bindi. Öte yandan fren değerlerini biz ilk günden beri bilgisayarla alıyoruz" dedi.

SAATLİ BOMBA GİBİ GEZİYORLAR

Suriyeli araçlara da muayene zorunluluğu getirildiğini belirten Batallı, "Bize Suriyeli araçlarda gelmeye başladı. Trafikte saatli bomba gibi geziyorlar. Camları patlak. İnce stemple lastikle muayeneye geliyorlar. Tercüman aracılığıyla eksiklerini anlattık. Araçlarında çok eksik vardı" dedi.

EGZOZ AĞIR TAHRİBAT VERİYOR

Batallı, egzoz emisyonu çok sıkı takip ettiklerini anlatırken, Organizeye çıkarken servislerin çıkardığı egzoza da dikkat çekti. Batallı, "Çevreye ağır tahribat veriyorlar" dedi. Batallı, egzoz, emisyon ölçümü konusunda emniyet ve belediyeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Batallı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadğloğlu ve GASKİ'ye teşekkür etti. Meral KINACILAR